Oppskrift på sjokoladekake:

Nydelig sjokoladedrøm

Om litt er kaffen klar...

Publisert Oppdatert

Ingredienser:

125 g smør i terninger

2 dl sukker

1,2 dl melk

200 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts natron

35 g kakaopulver

2 egg

1 ss hasselnøttlikør

1 dl kremfløte

høvlet sjokolade

ganache

1 dl fløte

200 g sjokolade

 

1. Sett ovnen på 180 grader. Smør en springform, 20 cm. Varm opp smør, sukker og melk i en kjele. Det skal ikke koke. Avkjøl væsken noe. Sikt i mel, bakepulver, natron

og kakao og bland godt.

Tilsett egg og likør. Stek kaken midt i ovnen i cirka 35–40 minutter.

Avkjøles på rist.

2. Imens lager du ganache. Del opp sjokolade i biter. Varm opp kremfløte på medium styrke. Hold øye med kremfløten og ta den av varmen akkurat idet den begynner å koke. Hell kremfløte over sjokoladebitene. Rør om til sjokoladen har smeltet og du har en silkemyk flytende krem.

3. Del kaken i to og ha krem på den ene halvdelen og halvparten av ganachen på den andre halvdelen før du legger dem sammen.

Avslutt med ganache på toppen og høvlet sjokolade.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning