Oppskrift på sjokoladekake:
Nydelig sjokoladedrøm
Om litt er kaffen klar...
Ingredienser:
125 g smør i terninger
2 dl sukker
1,2 dl melk
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
35 g kakaopulver
2 egg
1 ss hasselnøttlikør
1 dl kremfløte
høvlet sjokolade
ganache
1 dl fløte
200 g sjokolade
1. Sett ovnen på 180 grader. Smør en springform, 20 cm. Varm opp smør, sukker og melk i en kjele. Det skal ikke koke. Avkjøl væsken noe. Sikt i mel, bakepulver, natron
og kakao og bland godt.
Tilsett egg og likør. Stek kaken midt i ovnen i cirka 35–40 minutter.
Avkjøles på rist.
2. Imens lager du ganache. Del opp sjokolade i biter. Varm opp kremfløte på medium styrke. Hold øye med kremfløten og ta den av varmen akkurat idet den begynner å koke. Hell kremfløte over sjokoladebitene. Rør om til sjokoladen har smeltet og du har en silkemyk flytende krem.
3. Del kaken i to og ha krem på den ene halvdelen og halvparten av ganachen på den andre halvdelen før du legger dem sammen.
Avslutt med ganache på toppen og høvlet sjokolade.
Denne saken ble første gang publisert 16/06 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.