Nydelig festkake

Denne flotte festkaken oser 17. mai, og kommer til å gjøre stor lykke blant gjestene dine!

Sist oppdatert

Du trenger:

Sukkerbrød

4 egg

100 g sukker

100 g hvetemel

1 ts bakepulver

Nøttebunn

4 eggehviter

100 g sukker

200 g hasselnøtter malte

2 ss hvetemel

Fyll

3 dl kremfløte

3 dl kesam vanilje, 7,4 %

200 g jordbær

Pynt

100 g hvit kokesjokolade

50 g mørk kokesjokolade

8 jordbær

5 dl kremfløte

Ovn: 175°

Slik gjør du:

1. Start med sukkerbrødene. Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen. Hell røren i en springform, 24 cm i diameter, kledd med bakepapir. Stek sukkerbrødet midt i forvarmet ovn på 175 C° i 25 - 30 minutter.

2. Til nøttebunnen vispes eggehvitene nesten stive. Tilsett sukker litt etter litt mot slutten slik at det blir en luftig og stiv marengs. Bland de malte nøttene med hvetemel og vend dette forsiktig i marengsen. Fyll røren i en springform på 24 cm og stek nøttebunnen ved 160 C° i 30 minutter.

3. Når nøttebunnen er avkjølt, legger du den på et serveringsfat. Visp kremfløten til luftig krem og rør forsiktig inn vaniljekesam. Fordel halvparten av kremblandingen over nøttebunnen. Kutt jordbærene i biter og fordel halve mengden utover kremen.

4. Del sukkerbrødet i to, og legg på det ene sukkerbrødet. Dynk med melk. Legg på resten av kremblandingen og jordbærene. Legg på det andre sukkerbrødet og dynk med melk.

5. Når kaken skal pyntes, smeltes den hvite sjokoladen og mørke sjokoladen for seg over vannbad. Hell så den mørke smeltede sjokoladen i den hvite sjokoladen, men gjør dette forsiktig slik at blandingen bare blir pent marmorert.

6. Dypp hele jordbær i sjokoladen og legg dem på et bakepapir til sjokoladen har stivnet. Visp kremfløten til en luftig krem. Smør et jevnt lag med krem på toppen av kaken, ha resten av kremen i en sprøytepose og pynt rundt hele kaken. Avslutt med for eksempel roseblader og margeritter.

Tekst og foto: Melk.no

Denne saken ble første gang publisert 13/05 2014, og sist oppdatert 01/05 2017.

Les også