Rettelse:

Marengskake

I Familien nummer 12 har vi dessverre trykket feil oppskrift på den flotte marengskaken fra boken «Det norske kakebordet» Redaksjonen beklager, og her kommer rett oppskrift.

HIMMELSK: Denne marengskaken smelter på tungen.
HIMMELSK: Denne marengskaken smelter på tungen. Foto: Anne-Ma Olsson
Sist oppdatert

Ingredienser

Bunn:

3 eggeplommer

1 egg

80 g sukker

2 ss hvetemel

1 ts bakepulver

Marengsbunn:

4 eggehviter

200 g sukker

Sjokoladekrem

75 g smør

100 g kokesjokolade

100 g melis

2 eggeplommer

Fyll:

3 dl kremfløte

Pynt

50 g peanøtter

50 g kokesjokolade

Forvarm ovnen til 150 grader.

  1. Pisk eggeplommer og et helt egg luftig sammen med sukkeret. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Ha

deigen i en rund kakeform, og stek på rist i 15–20 minutter.

  1. Ta den ut av formen, og avkjøl. Lag marengsbunnen. Pisk eggehvitene stive.Tilsett brunt sukker, og pisk videre til du får en

tykk marengsmasse. Ha den i en rund kakeform med bakepapir i bunnen, og stek på rist midt i

ovnen i 60 minutter.

  1. Ta marengsen ut av ovnen, og dryss hakket kokesjokolade og peanøtter over mens den fortsatt

er varm. Spar litt peanøtter til pynt. La den avkjøles i formen mens du lager sjokoladekremen.

Smelt smøret over vannbad sammen med kokesjokoladen, eller på svak varme i en kjele. Rør

blandingen jevn, og ta kjelen av platen. Rør inn melis til den har løst seg opp, og pisk deretter

inn eggeplommene.

  1. Legg bunnen på et fat. Smør over sjokoladekremen

i et jevnt lag, og dekk med pisket krem. Legg marengsbunnen på toppen, og pynt med

peanøtter og smeltet sjokolade.

Denne saken ble første gang publisert 18/06 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også