Oppskrift på hjemmelaget marsipan

Julens beste marsipan

Marsipan hører julen til. Her får du fru Timians oppskrift på en deilig, hjemmelaget variant.

Publisert Oppdatert

Å lage marsipan er både enkelt og morsomt.

Å lage sin egen marsipan er både enkelt og morsomt. Mange synes de får det beste resultatet med en mandelkvern istedenfor en kjøkkenmaskin, men det velger du selv.

20 kuler:

225 g mandler

125 g melis

1 eggehvite

50 g mørk sjokolade

1 ts delfiafett

hakkede mandler og sjokoladehjerter til pynt

Slik gjør du:

1. Skåld mandlene og legg dem utover en stekeplate til neste dag, eller tørk dem på 75 grader i stekeovnen i ca. 30 minutter.

2. Mal mandlene 2 ganger i en mandelkvern eller bruk en food processor til mandlene har blitt helt finsmulete.

Sikt i melisen og rør inn eggehviten. Del marsipanmassen i like store klumper. Her veier jeg dem opp til å veie 15 gram. Rull dem til kuler.

3. Smelt sammen sjokoladen og delfiafettet over vannbad.

Dypp marsipankulene i sjokoladen med en gaffel. Strø over hakkede mandler eller plasser et sjokoladehjerte på toppen.

Oppskrift: Marit Røttingsnes Foto: Øystein Westlie

Lyst på flere oppskrifter?

I Familien nummer 25/2014 finner du flere oppskrifter på julens smakfulle kaker!

Mer matglede

Søte Sarah Bernard

Bak saftig landbrød

Vaniljekrans til kaffen

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag