Oppskrift på kaffekake:

Er kaffe det beste du vet?

For alle som er glad i kaffe er denne kaken verd å prøve.

KAFFEKAKE: Med deilig smak av kaffe - denne kaken er virkelig god!
KAFFEKAKE: Med deilig smak av kaffe - denne kaken er virkelig god!
Sist oppdatert

Ingredienser:

185 gram smør

165 gram brunt sukker

120 ml kaffe

2 piskede egg

120 gram lettrømme

280 gram hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts natron

karamellisert kondensert melk

kaffeglasur

160 g melis

10 g smør

3 ss sterk kaffe

brente mandler

 

1. Sett ovnen på 180 grader. Smør en avlang form

(10 x 20 cm). Ha smør og brunt sukker i en kjele og la det smelte over svak varme. Tilsett kaffe og la det avkjøles i 10 minutter.

2. Ha egg og rømme i en bolle. Tilsett smørblandingen og hvetemel, bake-

pulver og natron. Bland godt. Ha halvparten av røren over i formen, før du tilsetter den karamelliserte melken. Bruk en gaffel for

å fordele fyllet. Hell forsiktig over resten av røren. Stekes midt i ovnen i cirka 55 minutter, avkjøles på rist.

3. Ha melis og smør i en bolle, bland godt. Tilsett nok kaffe til at glasuren er litt rennende. Ha glasuren over kaken for du avslutter med grovhakkede, brente mandler.

Denne saken ble første gang publisert 20/06 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også