Oppskrift på eplekake med sitron:

Epler og sitron i skjønn forening

Denne eplekaken er både saftig og smakfull.

EPLEKAKE: Denne eplekaken vil nok flere spørre etter oppskrift på.
EPLEKAKE: Denne eplekaken vil nok flere spørre etter oppskrift på. Foto: Olof Abrahamsson
Sist oppdatert

Ingredienser:
 

2 egg

1 1/2 dl sukker

3 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 sitron

1/2 dl melk

50 g smør

 

Fyll

2–3 epler

1/2 dl sukker

2 ts kanel

perlesukker

 

1. Sett ovnen på 175°. Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel og bakepulver og sikt det i røren, tilsett melk og smør.

2. Riv sitronskall fint og vend det i røren. Ha røren i en smurt springform, 22 cm i diameter.

3. Skrell eplene og kjern dem ut, skjær dem så i båter. Ha eplene i en pose med sukker og kanel og vend godt.

4. Dander eplebåtene i flott menster i røren og strø over perlesukker. Stekes i nedre del av ovnen i 45 minutter.

Denne saken ble første gang publisert 12/09 2016, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også