Browniekake med kaffesmak:
Enkel men full av futt
Denne kaken er kjempelett å lage og har en god smak av kaffe og kakao. Serveres gjerne med noen marsipankyllinger og litt nypisket krem.
8 biter
200 g smør
3 dl sukker
1 dl kakao
3 ss espressopulver fra Nescafe
2 tsk vaniljesukker
3 egg
3 dl hvetemel
(1 ss kaffelikør eller cognac – kan sløyfes)
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 175 grader. Smør en springform, (24 cm).
2. Smelt smøret i en kjele. Ta den av varmen og tilsett sukker, kakao, vaniljesukker og kaffepulver. Tilsett ett egg om gangen og til slutt melet. Smak til med likør eller cognac.
3. Hell røren i formen og stek kaken nederst i ovnen i cirka 25 minutter. Kaken skal være litt løs i midten. Avkjøles på rist, da stiver den ytterligere. Dryss over kakao ved servering.
Denne saken ble første gang publisert 18/03 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.