Nydelig kake med smak av kaffe og pistasj

Får du gjester til helgekaffen? Denne kaken er enkel å lage og smaker helt nydelig.

Du trenger:

225 g smør

225 g sukker

4 egg

3 ss kald, sterk kaffe

100 g finhakkede pistasjnøtter

250 g hvetemel

1 ts bakepulver

Fyll:

3 dl kremfløte

2 ss melis

100 g grovhakkede pistasjnøtter

litt hakket sjokolade

Slik gjør du:

1. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg, visp godt mellom hvert egg. Tilsett kaffe og hakkede nøtter. Vend inn hvetemel og bakepulver. Hell røren i en godt smurt springform (23 cm) med bakepapir i bunnen.

2. Sett kaken i midt i ovnen på 190 °C og stek i 30–35 minutter. Sjekk om den er ferdig stekt med en tynn kniv eller trepinne. Avkjøl kaken på rist i formen i ca. 30 minutter. Fjern formen og avkjøl helt. Del kaken i to lag.

3. Stivpisk kremfløte med melis og bland inn hakkede nøtter. Bre halvparten av kremen over den ene kakebunnen og legg den andre bunnen over. Bre over resten av kremen. Pynt kaken med hakkede pistasjnøtter og sjokolade.

Oppskriften er hentet fra matprat.no.

Vil du bake mer?

Her får du oppskriften på himmelske sjokoladekaker, og her finner du er deilig vaniljekrans.

Flere oppskrifter?

Klikk her for å komme til Familiens matside.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!