200 g Digestivekjeks

200 g Maryland Cookies

125 g smør eller margarin

2 1/2 dl kesam

400 g philadelphiaost

1 dl sukker

1 vaniljestang

3 egg

200 g mørk sjokolade

Pynt:

Physalis

blåbær

Knus Digestivekjeks og Maryland Cookies i en foodprosessor. Smelt smøret og bland med smulene. Trykk blandingen ut i en springform, 24 cm i diameter. Stek i 10 minutter på 175 °C.

Senk ovnsvarmen til 150 °C.

Visp sammen kesam, philadelphiaost, sukker og frø fra vaniljestangen. Visp så inn eggene. Smelt sjokoladen i vannbad og rør det inn i blandingen. Hell i formen og stek i 40 minutter. La avkjøles.

La ostekaken hvile et par timer i kjøleskap før den serveres. Pynt med physalis og blåbær.

Oppskrift: Kjerstin Svensson

Foto: Olaf Abrahamsson

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!