6 personer:

3 dl kremfløte

1 vaniljestang

2 ss sukker

2 gelatinblader

200 g fryst, tint mango

1 dl melis

2 gelatinblader

 

Pynt:

50 g mørk sjokolade

2 ss hakkede pistasienøtter

 

1. Legg to gelatinblader i kaldt vann i 5 minutter. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene, ha det opp i en kjele sammen med fløte og sukker. La det småkoke i 5 minutter.

2. Ta opp gelatinbladene og rør dem ut i den varme fløten. Fisk opp vaniljestangen før du heller over fløten i seks glass. Settes kaldt i minst 3 timer.

3. Bland mango og melis med en stavmikser til du får en glatt puré. Legg gelatinbladene i kaldt vann i 5 minutter. Ta opp gelatinen og smelt bladene med 1 ss av mangopureen i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett resten av pureen. Fordel dette på toppen av pannacottaen og sett glassene tilbake i kjøleskapet i ytterligere to timer til det har stivnet.

4. Smelt sjokoladen over vannbad. Bred sjokoladen til avlange pletter på stekepapir, strø over hakkede pistasienøtter og la det stivne. Pynt pannacottaen med sjokoladen.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!