Oppskrift på Budapestrull

Rolls Roycen av rullekaker

Denne må du bare prøve! Det friske fruktfyllet passer godt med den søte marengsbunnen.

BUDAPESTKAKE: Fruktig og bløt inni, sprø og knasende oppå. Denne rullekaken er en drøm som må prøves.
BUDAPESTKAKE: Fruktig og bløt inni, sprø og knasende oppå. Denne rullekaken er en drøm som må prøves. Foto: Tia Borgsmidt
Sist oppdatert
FYLLET: Appelsiner gir et friskt innslag i kaken.
FYLLET: Appelsiner gir et friskt innslag i kaken. Foto: Tia Borgsmidt

Sjokolade, appelsin og marengs gir en drøm av en rullekake. Her får du oppskriften.

 

Cirka 10 skiver:

100 g hasselnøtter

6 eggehviter

3 dl sukker

1 dl hvetemel

2 ss kakao

Fyll

1 boks mandarinbåter, 400 g

3 dl kremfløte

2 ts sukker  

1 ss kakao 

 

Pynt:

Mørk sjokolade

 

1. Ovn: 175˚. Finhakk nøttene. Pisk eggehvitene til hardt skum. Tilsett sukkeret og visp til du får en tykk marengs. Bland nøttene med melk og kakao og vend blandingen forsiktig i marengsen. 

2. Bred ut røren i en lanpanne dekket med bakepapir. Stekes midt i ovnen i 15–20 minutter.

3. Hvelv rullekaken på et bakepapir og la formen ligge over kaken til den er avkjølt.

4. Fyll: la det renne godt av mandarinbåtene. Pisk fløten til krem sammen med sukker og kakao. Tilsett frukten

5. Bred fyllet over kaken og rull sammen fra langsiden. Rull kaken inn i papiret og la kaken stå kaldt i noen timer før servering. Drypp over smeltet sjokolade og strø over melis før servering.

Denne saken ble første gang publisert 05/11 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også