Oppskrift på Budapestrull
Rolls Roycen av rullekaker
Denne må du bare prøve! Det friske fruktfyllet passer godt med den søte marengsbunnen.
Sjokolade, appelsin og marengs gir en drøm av en rullekake. Her får du oppskriften.
Cirka 10 skiver:
100 g hasselnøtter
6 eggehviter
3 dl sukker
1 dl hvetemel
2 ss kakao
Fyll
1 boks mandarinbåter, 400 g
3 dl kremfløte
2 ts sukker
1 ss kakao
Pynt:
Mørk sjokolade
1. Ovn: 175˚. Finhakk nøttene. Pisk eggehvitene til hardt skum. Tilsett sukkeret og visp til du får en tykk marengs. Bland nøttene med melk og kakao og vend blandingen forsiktig i marengsen.
2. Bred ut røren i en lanpanne dekket med bakepapir. Stekes midt i ovnen i 15–20 minutter.
3. Hvelv rullekaken på et bakepapir og la formen ligge over kaken til den er avkjølt.
4. Fyll: la det renne godt av mandarinbåtene. Pisk fløten til krem sammen med sukker og kakao. Tilsett frukten
5. Bred fyllet over kaken og rull sammen fra langsiden. Rull kaken inn i papiret og la kaken stå kaldt i noen timer før servering. Drypp over smeltet sjokolade og strø over melis før servering.
Denne saken ble første gang publisert 05/11 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.