Ripskake med marengs
Rips i frysen?
Den friske smaken av rips passer godt både desserter. I tillegg er det syrlige bæret fylt av antioksidanter og mineraler.
Ingredienser
125 g mykt smør
50 g sukker
1 ss vaniljesukker
2-3 dråper mandelessens
1 egg
100 g hvetemel
25 g malte mandler
1 ts bakepulver
600 g rips
Marengs:
3 eggehviter
125 g melis
Pynt:
mynte
blomster eller annet
1. Sett ovnen på 180°C (160°C varmluft).
2. Bruk mikseren til smøret er blitt kremete, tilsett sukker, vaniljesukker, mandelessens og en klype salt. Rør så inn egget.
3. Bland sammen mel, malte mandler og bakepulver og ha det i smørblandingen. Ha det over i en liten springform, tilsett bær og stek kaken midt i ovnen i 25 min.
4. Pisk eggehvitene til de er stive og tilsett gradvis melisen til du har en fin marengs.
5. Ha marengs på toppen av kaken og skru opp temperaturen til 220°C (200°C i varmluft) og stek videre i 8-10 minutter til.
6. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl på rist. Pynt med mynteblader og f.eks. spiselige småblomster.
Denne saken ble første gang publisert 16/09 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.