Ripskake med marengs

Rips i frysen?

Den friske smaken av rips passer godt både desserter. I tillegg er det syrlige bæret fylt av antioksidanter og mineraler.

Rips sammen med marengs skaper god harmoni mellom syrlig og søtt.
Rips sammen med marengs skaper god harmoni mellom syrlig og søtt.
Sist oppdatert

Ingredienser

125 g mykt smør

50 g sukker

1 ss vaniljesukker

2-3 dråper mandelessens

1 egg

100 g hvetemel

25 g malte mandler

1 ts bakepulver

600 g rips

 

Marengs:

3 eggehviter

125 g melis

 

Pynt:

mynte

blomster eller annet

1. Sett ovnen på 180°C (160°C varmluft).

2. Bruk mikseren til smøret er blitt kremete, tilsett sukker, vaniljesukker, mandelessens og en klype salt. Rør så inn egget.

3. Bland sammen mel, malte mandler og bakepulver og ha det i smørblandingen. Ha det over i en liten springform, tilsett bær og stek kaken midt i ovnen i 25 min.

4. Pisk eggehvitene til de er stive og tilsett gradvis melisen til du har en fin marengs.

5. Ha marengs på toppen av kaken og skru opp temperaturen til 220°C (200°C i varmluft) og stek videre i 8-10 minutter til.

6. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl på rist. Pynt med mynteblader og f.eks. spiselige småblomster.

Denne saken ble første gang publisert 16/09 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også