Rettelse:
Marengskake
I Familien nummer 12 har vi dessverre trykket feil oppskrift på den flotte marengskaken fra boken «Det norske kakebordet» Redaksjonen beklager, og her kommer rett oppskrift.
Ingredienser
Bunn:
3 eggeplommer
1 egg
80 g sukker
2 ss hvetemel
1 ts bakepulver
Marengsbunn:
4 eggehviter
200 g sukker
Sjokoladekrem
75 g smør
100 g kokesjokolade
100 g melis
2 eggeplommer
Fyll:
3 dl kremfløte
Pynt
50 g peanøtter
50 g kokesjokolade
Forvarm ovnen til 150 grader.
- Pisk eggeplommer og et helt egg luftig sammen med sukkeret. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Ha
deigen i en rund kakeform, og stek på rist i 15–20 minutter.
- Ta den ut av formen, og avkjøl. Lag marengsbunnen. Pisk eggehvitene stive.Tilsett brunt sukker, og pisk videre til du får en
tykk marengsmasse. Ha den i en rund kakeform med bakepapir i bunnen, og stek på rist midt i
ovnen i 60 minutter.
- Ta marengsen ut av ovnen, og dryss hakket kokesjokolade og peanøtter over mens den fortsatt
er varm. Spar litt peanøtter til pynt. La den avkjøles i formen mens du lager sjokoladekremen.
Smelt smøret over vannbad sammen med kokesjokoladen, eller på svak varme i en kjele. Rør
blandingen jevn, og ta kjelen av platen. Rør inn melis til den har løst seg opp, og pisk deretter
inn eggeplommene.
- Legg bunnen på et fat. Smør over sjokoladekremen
i et jevnt lag, og dekk med pisket krem. Legg marengsbunnen på toppen, og pynt med
peanøtter og smeltet sjokolade.
Denne saken ble første gang publisert 18/06 2015, og sist oppdatert 02/05 2017.