Karameller er bare et blaff. Sjokolade er for alltid.

Milton S. Hershey

Himmelsk sjokoladekake, sjokolademuffins med bringebærkrem og kladdekake med mørk sjokolade ... Fristende, ikke sant?

Finn fram forkle og utstyr, og sett i gang! Disse lekkerbisknene kommer garantert til å gjøre suksess hos både gjester og familie!

Pst: Sjokolade passer som kjent utmerket sammen med frukt og bær. Følge enten forslagene i oppskriftene, eller fyll på med dine favoritter og det som er tilgjengelig i butikkene.

Oppskriftene er ved Kerstin Svensson, Katrine Klinken, Sandra Leigh Draznin, Hanne Bloch.

Foto: Olof Abrahamsson, Thomas Hergaard.

Himmelsk sjokoladekake. Mmm ...

Himmelsk sjokoladekake

En sjokoladeelskers drøm. Serveres i tynne skiver til en sterk kopp kaffe.

15 biter:

200 g smør

3 dl muscovadosukker (ev. annet brunt sukker)

1 dl lys sirup

4 egg

3 dl melk

5 dl hvetemel

1 1/2 dl kakao

1 ss bakepulver

1 krm salt

200 g mørk sjokolade

Glasur:

3 dl kremfløte

250 g mørk sjokolade (70%)

1 ts smør

Pynt: Jordbær, bringebær, physalis

Ovn: 175°

Slik gjør du:

1. Rør smør, sukker og sirup porøst. Bruk gjerne en mikser. Skill eggene og tilsett eggeplommene.

2. Bland mel, kakao, bakepulver og salt. Vend dette i røren sammen med melken.

3. Smelt sjokoladen over vannbad og vend den ned i røren. Pisk eggehvitene til hardt skum.

4. Vend først halvparten i røren og bland godt. Så vender du forsiktig i resten av eggehvitene. Hell røre i tre smurte former, som er 24 cm i diameter.

5. Stek kakene i 15 minutter og la de avkjøles på rist. Kok opp fløte og ta den bort fra varmen. Hakk sjokoladen og ha den i fløte sammen med smør.

6. Rør til du får en glatt glasur. Smør godt med kremglasur mellom bunnene og bred resten av kremen oppå og rundt. Pynt gjerne med bær.

Sjokolademuffins med bringebærkrem.

Sjokolademuffins med bringebærkrem

16 stykker:

3 egg

2 1/2 dl sukker

100 g smør

1 dl melk

2 1/2 dl hvetemel

1 dl kakao

1 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

1/2 dl hvite/brune sjokoladeknapper

Glasur:

75 g mykt smør

5 dl melis

1 ts vaniljesukker

200 g Philadelphia

5 bringebær

Pynt: bringebær

Ovn: 175°

Slik gjør du:

1. Pisk egg og sukker porøst. Smelt smøret og hell i melken. Ha væsken over i røren.

2. Bland mel, kakao, vaniljesukker og bakepulver og vend det ned i røren sammen med sjokoladeknappene.

3. Fordel røren i muffinsformene. Stekes midt i ovnen i 15 minutter. Avkjøl på rist. Pisk smør, melis og vaniljesukker til en glatt krem.

4. Tilsett kremost og bringebær. Sprøyt godt med glasur på hver cupcake. Pynt med et bringebær på toppen.

Kladdekake med mørk sjokolade.

Kladdekake med mørk sjokolade

100 g smør

250 g mørk sjokolade

2 egg

1 1/2 dl sukker

1 1/2 dl hvetemel

2 ts vaniljesukker

1 krm salt

Pynt:

frukt, bær

Ovn: 175°

Slik gjør du:

1. Smelt smør og sjokoladen i en kjele. Ha lav varme og rør konstant.

2. Pisk egg og sukker porøst. Tilsett mel, vaniljesukker, salt og sjokoladesmøret.

3. Hell røren i en smurt springform. Stek kaken i 25 minutter og la den avkjøles.

Oppskriftene er hentet fra Familien nummer 6/2014.

Flere oppskrifter?

Klikk her for å komme til Familiens matside.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!