Applausen braket løs etter brudeparets første kyss ved alteret.

Frieriet

Trine og Morten traff hverandre via venner og har vært sammen i 6 år. Verken familien eller venner ble spesielt overrasket da den gode nyheten om forlovelsen kom. En vårdag i 2005 var ringen godt gjemt i brudgommens lomme idet de la ut på en liten båttur fra Hvasser. Planen var egentlig å fri ute ved Ferder Fyr, men brudgommen greide ikke å vente lenger enn til midt i havnen på Hvasser, så båtturen ble en del kortere enn planlagt. Bruden svarte heldigvis " ja" med en gang.

Hvor skal vi gifte oss?

Valget av sted for bryllupet var enkelt, selv om Trine og Morten først tenkte litt på å finne et noe i nærheten av hjembyen Oslo.

- Vi så på flere alternativer, men endte alltid opp med å tenke på Hvasser. Det var egentlig det eneste riktige for oss, forteller Trine. Bruden har tilbrakt hver eneste sommer på familiens sommersted der, og paret har feriert her siden de ble sammen. Brudeparet bestemte seg for å ha festen på Engø Gård, et gammelt og idyllisk hotell på Tjøme. Engø er, som eneste hotell i Norge, medlem i det prestisjefylte Relais & Chateaux, et merkenavn som representerer utsøkt service og eksklusivt gourmetkjøkken.

Omgivelsene på Engø Gård er veldig romantiske, og skapte en enestående stemning for gjestene og brudeparet. Enda hyggeligere var det at de fleste var tilreisende og derfor overnattet på hotellet. Det føltes som om bryllupet varte helt til avreise på søndag ettermiddag.

DETALJER

Sted: Hvasser Kirke og Engø Gård , Tjøme

Fotograf: Michal Tomaszewicz , Tønsberg

Kjole: Cathrine Lindberg, Bærum

Brudebukett: Teie Blomster , Tønsberg

Brudens Frisør: På Håret Vinderen , Oslo

Brudevals: Bjørg Gretes danseskole

Dekorasjon: Festdesign

Kake: Kirstens Kakebakeri, Tønsberg

Kjolen

Bruden hadde lenge sett for seg hvordan kjolen skulle være. Hun fant fort ut at for å gå opp kirkegulvet i drømmekjolen måtte den syes spesielt til henne. Bruden ble anbefalt en designer med utdannelse fra Esmod, og sammen utformet de den unike kjolen. Bruden hentet inspirasjon fra bilder funnet i blader og på Internett og kombinerte dette med sine egne og designerens ideer.

Resultatet ble en stroppløs kjole med slep, dekket med engelske blonder helt opp til halsen. For å fremheve empirelivet hadde kjolen også et gyllent silkebånd rett under bysten. Bruden valgte en antikk brosje istedenfor et smykke i halsen, for ikke å trekke oppmerksomheten vekk fra blondene. De gullfargete skoene fant hun i en skobutikk i Oslo rett før bryllupet. Selv om det ikke var brudesko, passet de godt sammen med kjolens gylne detaljer og de antikke smykkene. Brudebuketten ble levert av Teie Blomst i Tønsberg. For ikke å overskygge brudekjolen besto den kun av hvite peoner.

Brudgommen var flott i kjole og hvitt, som var kjøpt inn for anledningen. Han hadde en hvit peon i jakkeslaget.

Vielsen

Vielsen fant sted i Hvasser kirke. Det er en liten og intim trekirke fra 1903. Med innredning i malt treverk og store vinduer ble vielsen lys og munter. Applausen braket løs etter brudeparets første kyss ved alteret. Kirken var pyntet med sløyfer av brede silkebånd festet på enden av hver seterad. Dekoratøren hadde også laget en sti av hvite roser på gresset fra porten av kirken og frem til kirketrappen.

Bruden fulgte rosestien sammen med forloveren og faren sin, før det store øyeblikket da dørene inn til kirken skulle åpnes. Etter vielsen ble brudeparet fraktet til Engø gård i en lekker Buick (som tidligere har tilhørt selveste Kong Olav), utlånt og kjørt av en venn av familien. Hva passer vel bedre på en slik dag?

Stemningen var høy fra første stund og økte utover kvelden.

Engø gård

Etter vielsen nøt gjestene champagne og canapéer i strålende solskinn på Engø Gård. På Engø åpner de champagneflaskene med sabel der toppen av selve flasken går av i en elegant bevegelse. Det skapte en del moro under mottagelsen.

Brudgommen fikk også prøve, og klarte det med glans. Stemningen var høy fra første stund og økte utover kvelden. Bordene var pyntet med romantiske rosa grenroser i små melkeflasker.

Fargetemaet rosa og brunt gikk igjen i alle trykksaker, og blomstene var i samme stil. Detaljer som små rosa fugler på hver serviett, gaveesker med smågodt ved hver kuvert og store kubbelys plassert rett på bordet skapte et helhetlig inntrykk.

Kokken disket opp med utsøkte gourmetretter og nydelig vin. Menyen besto av sjøørret carpaccio med kamskjell, piggvar til mellomrett, villam med lekkert tilbehør til hovedretten og Engø Gårds utsøkte jordbærvariasjon til dessert. Det hele ble avsluttet med kaffe og tilbehør i hagen, som var pyntet med fakler, levende lys og blomster. Brudeparet danset sin første vals med glans, og gjestene fulgte opp med dans ut i de små timer. Det å ha en morsom og litt uformell fest var viktig for brudeparet.

Nachspielet ble lagt til et av hotellets større rom. Der fortsatte festen med brudeparet tilstede. Siste gjest forlot åstedet i syvtiden om morgenen.

Heldigvis disket Engø Gård opp med en fabelaktig frokost dagen etter. De fleste trengte alt de kunne få av hjemmelagde pannekaker, ferskpresset juice og egg og bacon i alle varianter. Det var derimot ikke så mange som forsynte seg med champagnen som også sto ved frokostbordet i lekre kjølere.

Det beste med dagen

Ifølge brudgommen var noe av det beste med dagen (nest etter den vakre bruden, så klart) at folk slappet av, koste seg og slo ut håret. Det var heller ikke noe å si på været og stemningen. Servicen på Engø var upåklagelig og gjorde at alt gikk som på skinner hele kvelden.

- Vi opplevde ingen problemer, og er heller positivt overrasket over hvordan folk sto på for å fikse ting for oss. Alt fra transport, mat, drikke, kake og dekorasjoner var veldig proft. Det eneste som var litt dumt var gnagsåret fra de nye skoene, forteller Morten fornøyd. Brudeparet ønsket seg et drømmebryllup som også var en skikkelig fest for både venner og familie, og det fikk de!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!