Kalkunskinke på boks

Sist oppdatert

Spørsmål til jordmor:

Hei. Hva ligger egentlig i utrykket "vakumpakket mat"? Jeg har spist en del kalkunskinke på boks som jeg har blandet i grønne salater. Trodde at dette var hermetisk og ufarlig, men bør jeg unngå dette videre i svangerskapet? Hadde man oppdaget det på jevnlige kontroller hos gynekolog med ul, dersom barnet evt var infisert av listeria?

Svar:


Listeria kan forekomme i flere ulike matvarer, og de viktigste risikoproduktene er raket-, røkt- eller gravet fisk, upasteuriserte meieriprodukter, myke oster og vakumpakket kjøttpålegg. Du bør unngå upasteuriserte meieriprodukter og velge røkt og gravet fisk samt vakuumpakket kjøttpålegg som har minst en uke igjen før siste holdbarhetsdato. Du trenger ikke være redd for kalkunskinke.Alvorlige misdannelser vil man kunne se på ul.,men prøv å ikke uroe deg for det.

Denne saken ble første gang publisert 11/02 2009, og sist oppdatert 06/05 2017.

Les også