Spørsmål til jordmor:

Hei - jeg har fått påvist rikelig oppblomstring av GBS tidligere i svangerskapet og selv etter penicillinkur har jeg ikke blitt kvitt det. Jeg blir litt bekymret av å lese farene for barnet ved at man har denne bakterien, men legen min sier at nå gjør vi ingenting før behandling under fødselen. Jeg er i uke 35 nå og er redd for at bakterien skal få tilgang til barnet mens det fremdeles er i magen og ingenting beskytter det. Legen ønsker ikke å gi meg en ny penicillinkur, men er ikke det bedre enn risikoen for at barnet mitt blir smittet nå før fødselen?

svar:


Skjønner at du er engstelig, men det er det ikke noen grunn for at du skal være. Legen din har tatt dette på alvor og gjort det som han synes er riktig. Dersom du er blant risikokvinner som er følgende:

Tidligere sykehistorie med GBS-infeksjon hos nyfødt/spedbarn
Gjentatte urinveisinfeksjoner som skyldes GBS
For tidlig vannavgang
Infeksjonstegn eller feber hos den fødende i forbindelse med fødsel
 Skal det vurderes for antibiotikabehandling under selve fødselen. Det er ikke grunnlag for å behandle kvinner som ikke har disse risikofaktorene. 
Det er ikke bra å gi antibiotika når ikke det er grunn for det.
Lykke til, dette går bra!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!