Spørsmål til jordmor:

Hei. Hva ligger egentlig i utrykket "vakumpakket mat"? Jeg har spist en del kalkunskinke på boks som jeg har blandet i grønne salater. Trodde at dette var hermetisk og ufarlig, men bør jeg unngå dette videre i svangerskapet? Hadde man oppdaget det på jevnlige kontroller hos gynekolog med ul, dersom barnet evt var infisert av listeria?

Svar:


Listeria kan forekomme i flere ulike matvarer, og de viktigste risikoproduktene er raket-, røkt- eller gravet fisk, upasteuriserte meieriprodukter, myke oster og vakumpakket kjøttpålegg. Du bør unngå upasteuriserte meieriprodukter og velge røkt og gravet fisk samt vakuumpakket kjøttpålegg som har minst en uke igjen før siste holdbarhetsdato. Du trenger ikke være redd for kalkunskinke.Alvorlige misdannelser vil man kunne se på ul.,men prøv å ikke uroe deg for det.

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!