Helsesøster Veslemøy Ruud i BAM svarer på spørsmål fra leserne

Pålegg på brød

Har en gutt på 8 mnd som er flink å spise, og eg tenkte å prøve med brødmat nå. Har prøvd bittelitt, og dette henger seg oppe i ganen hans, og eg er redd han setter i halsen.

Publisert Oppdatert

Spørsmål til helsesøster:

Hei. Har en gutt på 8 mnd som er flink å spise, og eg tenkte å prøve med brødmat nå. Har prøvd bittelitt, og dette henger seg oppe i ganen hans, og eg er redd han setter i halsen. Er det stor fare for det? Og hvilken pålegg skal eg gi han? Er ikke prim full av kumelk??

SVAR:


Hei! Brødmåltidene er viktige i kostholdet. La tilvenningen til brød gå gradvis. Bruk grovt brød med myk plantemargarin og jernrikt pålegg. Det setter seg ikke så lett oppe i ganen. Bedrer det seg ikke så lag små bitter en periode. Brød inneholder stivelse som bidrar med energi, og det gir bl.a. B-vitamin og jern. Knekkebrød er en god avveksling til brødmåltid. Det er greit å begynne med pålegg som sitter godt fast på brødet, f.eks. leverpostei,kaviar, smøreoster eller prim som dere har startet med.Bruk relativt tynt lag. Melk i matvarer som er behandlet er ikke noe problem å gi friske barn.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag