Helsesøster Veslemøy Ruud i BAM svarer på spørsmål fra leserne

Hjemmelaget mat

Jenta mi som er 8 mnd har så langt fått mye ferdigmiddag på glass. I går fikk hun fiskeboller sammen med oss andre. Lurer litt på om ferdiglassene totalt sett må anses som sunnere fordi de ikke inneholder salt?

Sist oppdatert

Spørsmål til helsesøster:

Jenta mi som er 8 mnd har så langt fått mye ferdigmiddag på glass.Jeg vet at ferdig mat på glass går for å ha høy kvalitet. Samtidig bør jo babyen venne seg til "vanlig" mat som resten av familien spiser. I går fikk hun fiskeboller sammen med oss andre. Tenker litt på at det er endel salt i dette? Lurer også på om hun kan spise sausen som jo har mye melk i seg? Lurer litt på om ferdiglassene totalt sett må anses som sunnere fordi de ikke inneholder salt?

SVAR:


Etter at barn er 6 måneder kan de få mat som familien lager og spiser, men uten for mye salt og annet krydder. Alle barn bør gis små smaksprøver og pass på å ta en matvare av gangen. Hjemmelaget mat er billig og som oftest variert. Fersk mat og friske frukter er alltid best. Men du har helt rett i at kvalitenen på ferdigglassene er blitt meget bra. Melk i sauser og i annen mat som er behandlet er helt greit å gi barnet. Jeg ønsker dere gode måltider.

Denne saken ble første gang publisert 19/03 2011, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også