Spørsmål til helsesøster:

Jenta mi nærmer seg 17 mnd, hun begynte tidlig å spise brødskiver (foretrakk det framfør grøt). Men nå er det stikk motsatt. Hun spytter ut brødbitene, vil kun ha pålegget. Havregrøt liker hun veldig godt, i tillegg har vi nå begynt på med kjøpgrøtene igjen for å variere litt. Jeg gir henne alltid tilbud om brødmat, men det ender med at hun spiser grøt+pålegget. Hun har i løpet av de siste månedene slitt med 4 jeksler som har kommet fram, nå har den siste kommet ut, så noe skyldes nok dette også. Jeg lurer jå på om hun får nok av fiber og brødmat, iom at det blir mest havregrøt og kjøpgrøt. Jeg pleier å knuse knekkebrød, og blander i supper og yoghurt, og det spiser hun. Grove vafler lager jeg av og til, pluss prøver å lure henne i noen rundstykker innimellom. Hun har også begynt å bli kresen på middager, og det er ikke alltid poteter og grønnsaker er så populært. Har du noen gode råd? er det bare å følge jenta, og lage mest av det hun liker best? Prøver å variere middagen med kjøtt og fisk, av og til pølse. I tillegg gir vi henne frukt etter måltider. Også et spørsmål til slutt? Når kan man begynne å gi risengrynsgrøt? Innbiller meg dette må være tungt fordøyelig for barna?

SVAR:


Det du beskriver høres ut til å være varierende og flott kost. Husk at grøt er brød i flytende form. Ikke tving i mat som barnet ikke vil ha, men flott at du tilbyr brød. Dette vil forandre seg med alderen. En dag vil brødmat bli populært igjen. Din datter på 17 mnd kan nå spise det samme som familien ellers. Risengrynsgrøt er helt greit å gi, så lenge du ikke gir det hver dag. Variasjonen du beskriver høres topp ut. Om magen reagerer på for mye melkeprodukter, så lag grøt på litt mere vann enn melk. Lykke til.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!