Spørsmål til helsesøster:

Jeg er usikker på hva jeg kan gi av middagsmat til gutten min. Jeg lager i utgangspunktet all middagsmat til han selv, men det går stort sett i potet, grønnsaker + fiskeboller/fiskekaker/karbonade/pølse. Føler dette blir litt ensformig og vil gjerne variere mer. Hva annet kan jeg gi han? Hvor lenge bør jeg vøre forsiktig med saltet mat?

SVAR:


HEI! Her er noen tips om mat du kan veksle med til gutten din: Kyllingfilet og ris,pasta og kjøttdeig.Lever og kokt kjøtt kan testes ut.Renset fisk og bønner og linser kan prøves ut.Spedbarn har begrenset evne til å utskille overskudd av salt. Derfor bør alle være forsiktige med salt og saltet mat til barn.Når du gir spedbarnet av familiens middag, bør du ta av til barnet før du salter resten av maten.Vær også forsiktig med krydderblandinger som f.eks. grillkrydder,kjøttkakekryddder og hvitløksalt.Disse inneholder salt.Du kan lese på krydderpakninger om blandingen inneholder salt.Gode middager ønskes dere!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!