Spørsmål til helsesøster:

Jeg lurer på om man kan fryse hjemmelaget grøt av hirse eller havre? Koker opp hirseflak/havregryn med vann og litt olje, avkjøler raskt i kaldt vannbad, tilsetter litt fersk morsmelk når det har blitt kaldt og fryser i isterninger. Det er jo ikke noe problem å lage maten fersk når man er hjemme, men det er ikke alltid det passer å være hjemme når jenta (straks 6 mnd) skal ha grøt. Da hadde det vært kjekt å kunne ta med noen frosne isterninger i kjølebagen og varme opp der man er. Ammer utenom ett grøtmåltid om dagen. Hvis grøt ikke kan fryses: Hvorfor ikke? Grønnsaksmoser, kjøtt og fisk går jo fint.

SVAR:


Alt som fryses bli noe forrringet i næringsinnholdet. Jo yngre barna er, jo friskere ønsker vi maten skal være. Barn trenger best mulig næring. Men så lenge frossen mat ikke gis daglig, er det ikke noe problem. Det er helt greit å fryse mat i isterninger som du beskriver. Flott at du lager mat selv til barnet. Du vil også spare penger ved å lage mat selv. Flott å gi morsmelk alltid før annen mat. Lykke til.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!