Krister Ottesen

Alt om Fiskes storfiskkart

Her finner du storfiskkartet vårt, som er et nyttig hjelpemiddel for deg som planlegger en fisketur.

Etter en dag på sjøen, starter du kjøkkenarbeidet med å skjære fileter av en fin fangst av kolje og sei. Deretter lar du filetene gå gjennom en kjøttkvern - og setter fiskemassen til avkjøling. Det er tommelfingel nummer én når det gjelder fiskekaker: Alt går bedre når ingrediensene er kjøleskapkalde!

I mellomtida lager du potetpuré. Kok mandelpotetene uten salt med skall til de er møre. Når potetene er ferdige, skreller du dem og presser dem gjennom en sikt. Tilsett varm melk til den passerte poteten, rør det hele sammen og ha i resten av ingrediensene.

Når fiskemassen er kald, har du den over i en foodprosessor og kjører den sammen med saltet. La blandingen kjøre til massen blir fast og kan formes til en ball. Nå er tida inne for å tilsette stivelse og ikke minst smak. Ha i potetmel, ingefær, chili, koriander og eggehviter og kjør godt sammen, før du sper med melken. Farsen skal ikke være for fast, men heller ikke for løs. Smak til med salt, pepper og limejuice. Rull fiskekaker og stek dem i panne i en brunet blanding av margarin og rapsolje. Legg potetmosen først på tallerkenen og fiskekakene oppå. Server gjerne en råkostsalat til.

Fiskekaker:

(10 porsjoner)

  • 1 kg fiskefilet, gjerne blanding av hyse og sei
  • 50 g potetmel
  • 10 g salt
  • 2 eggehviter
  • 8 dl h-melk
  • salt og pepper
  • 25 g finkuttet ingefær
  • 25 g finkuttet chili - eller mer?
  • 10 g koriander
  • Saften fra én lime

Potetpuré:

  • 1,3 kg mandelpoteter
  • 9 dl h-melk
  • crème fraîche til konsistensen er passe
  • salt og pepper
Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!