Klassiske filmøyeblikk du ikke husker

...og hvis du husker dem, føler vi med deg.

Publisert Oppdatert

Hollywood er i full gang med å lage nye versjoner av stort sett alle kassasuksessene fra åtti- og nittitallet, men resultatet er som regel like blottet for sjarm som Vladimir Putin på en dårlig dag.

Heldigvis er det noen mindre kjente perler de sannsynligvis ikke kommer til å røre med en fem meter lang ildtang. Vi snakker selvfølgelig om kultklassikerne.

Noen filmøyeblikk er så kleine, at du får lyst til å klore ut øynene dine og mate de til et kobbel sulteforede, premenstruelle chihuahuaer. Men man har også de scenene som er så hinsides kleine at de får deg til å hvine av fryd, som et kobbel premenstruelle chihuahuaer som får mat for første gang på lenge.

Her er noen av våre favorittscener fra kultfilmhistoriens skattkammer.

The Last Dragon (1985)

”Who is the mastaaaah?!” brølespør Sho’nuff, Shogun av Harlem (!) og filmens hovedskurk. I den avsluttende slåssecenen med helten Leroy, er det tydelig at begge har bruk for både en elektriker og litt hjelp på klesfronten. Med kropper badet i blå stikkflammer og sjuke kostymer kan det et øyeblikk virke som dette er hentet fra innspillingen av Michael Jacksons reklamefilm for Pepsi i 1984, men så er det altså noe så dagligdags som en kampsport-musikal det er snakk om.

Filmen er for øvrig produsert av Berry Gordy, mannen bak plateselskapet Motown. En mann av mange talenter, altså!

Klippet ser du nedenfor. For øvrig skjønner vi at Sho’nuff er litt irritert, han må jo spørre utrolig mange ganger før Leroy gidder å svare.

Kleinhetskfaktoren var kanskje ikke på topp i slåssescenen, men denne dansescenen sprenger skalaen: