Inspirert av en melding på Facebookveggen vår, klinker vi til med denne artikkelen.

Hvem fant på å fjerne originallyden fra et musikk-klipp på youtube og så legge på sin egen tolking av musikken, noe som i samtlige tilfeller gjør videoen bedre? Litt graving i internett forteller oss at det sannsynlig er en finne ved navn Santeri Ojala, kjent på Youtube som StSanders.

Allerede i 2007 satte han internett i brann ved å poste sine såkalte "shreds". Og ikke mindre enn 7 år senere tar vi for oss dette fenomenet, ved å velge de vi har ledd mest av.

KISS

Her fremfører Kiss superhiten sin "I will never go to school" Aldri hørt om den? Den er på B-siden på førsteprinten av singelen "Mr Lovejuice", fra skiva Hot n Roll Girls.


Santana:

Santana skuffer aldri. Etter å ha øvd på de samme licksene i 40 år, begynner han å få dem til å sitte. Som seg hør og bør for en som er verdens beste rytmegitarist.


Slipknot:

Slipknot anses som de litt hardere gutta i metallsløyden, men de liker også å kline til med en trusefukter i ny og ne. Men det er jo liksom ikke Slipknot uten at de legger på litt fuzz.

Judas Priest:

Det er fint å se Rob Halford strekke ut en hånd mot Hiphopen. Sjekk beatboxingen rundt 1:10

Yngwie Malmsteen

Svensken med så stort ego at det faktisk har eget postnummer, viser at han er den ubestridte kongen av shredding.

Creed

Creed med vokalist Scott Stapp i spissen ble ett av de mest forhatte post-grunge bandene. Stapps noe egenartede sangstil (tenk Eddie Vedder på stereoider), gjør de spesielt egnet til shredding. Yasseah! Dweerph!

Dersom du savner din favoritt, så legg det inn i kommentarfeltet. Det er så enkelt som å klikke på youtubelogoen i kommentarfeltet, og paste inn linken.

Hva med et blad som ikke trengs å shreddes?

Abonnér på Pondus, da vel!

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!