15 av 90-tallets one hit wonders som vi hater å elske!

...eller elsker å hate!

Publisert Oppdatert

90-tallet regnes av mange som den største skampletten på moderne musikkhistorie, og skylden lander som oftest på grunge, nu metal og all mulig grell teknopop.

Mange av datidens instrumentbaserte kollektiver var ment å være et opprør mot "pen" musikk for den nye generasjonen, på samme måte som punkerne hadde gjort før dem. Men, musikken de produserte endte opp med å være omtrent like edgy som en sprettball, og representerte heller middelklasseungdommens frustrasjon over sine trygge og skjermede liv.

Uansett hva man syns om disse sjangerutskuddene, er poenget at det skulle virkelig godt gjøres å ende opp som et one hit wonder i en tid hvor et hvilket som helst arrangement av tilfeldige lyder og støy ble ansett som musikk. Likevel var det mange av dem, og det er bare til å innrømme at vi fremdeles tar oss selv i å plystre på dem i dusjen titt og ofte.

15. Fun Lovin' Criminals - Scooby Snacks

Mesteparten av låten består av tre enkle gitargrep og noe utydelig snikksnakk, men når refrenget slår til, er det vanskelig å ikke mumle litt usikkert med før vi slår til på de to ordene av teksten vi husker; "Scooby snaaacks!"

14. Green Jelly - Three Little Pigs