filmkveld

Våre 10 favorittfilmer å se på Halloween

Lås døren! Trekk for gardinene! Det er tid for spoooky filmkveld!

Publisert Oppdatert

Halloween er vel strengt tatt et amerikansk fenomen, selv om denne hyllesten til grelle plastdekorasjoner har spredd seg som rykter på ungdomsskoledassen. Selv gamle, grå Norge har begynt å se sin del av rampete trick-or-treaters, bevæpnet med egg, dasspapir og pur ondskap. Enkelte folk spiller til og med ut sine hemmelige knivdrapsfantasier på uskyldige gresskar!

Det er delte meninger rundt denne høytiden. Noen tar varmt i mot den med åpne lår, mens andre vender to kalde skinker. 31. oktober er i hvert fall, om ikke noe annet, en god unnskyldning til å kjøre et spoooooky film-maraton! Dermed har vi samlet våre favoritter i den følgende listen, og gitt dem en "BØ!-faktor", slik at pingler og pyser som oss vet hva de skal se og ikke se...

 

10. The Frighteners

Michael J. Fox spiller en mann som kan se og kommunisere med døde, og bruker sine paranormale krefter til å svindle folk. Når en skikkelig jævel av en demon dukker opp og begynner å drepe innbyggerne av en liten by, må han bruke kreftene sine for å prøve å stoppe drapsorgien.

Dette er en pennende, morsom og faktisk litt grotesk film til tider. Michael J. Fox er også strålende i rollen som Frank Bannister. Det virker som den ikke helt klarer å velge mellom å være en familievennlig film eller en skrekkfilm, og det er kanskje det som gjør den så bra?

"BØ!"-faktor: 4

 

9. The Fly