øresus:

Van Halen - A Different Kind of Truth

Første album på 14 år. Da bør det bli bra!

Publisert Oppdatert

'A Different Kind of Truth' er Van Halens første album på 14 år. Nå gjenstår det bare å se om denne pausen fra studioet har vært bra for dem...

Denne skiva har vi gledet oss til lenge!
Selv om den forrige platen deres, 'Van Halen III' fra 1998, var et skuffende verk, er vi likevel glade for at de ikke ga opp, og heller prøver å gjenopprette sitt gode ry. Take us away, Van Halen!

Oppstillingen:
David Lee Roth - Vokal
Eddie Van Halen - Gitar, keyboard og vokal
Wolfgang Van Halen - Bass og vokal
Alex Van Halen - Trommer

Låtlisten:
1. Tattoo
2. She's the Woman
3. You and Your Blues
4. China Town
5. Blood and Fire
6. Bullethead
7. As Is
8. Honeybabysweetiedoll
9. The Trouble With Never
10. Outta Space
11. Stay Frosty
12. Big River
13. Beats Workin'

Første inntrykk
Åpningssporet 'Tattoo' har vi allerede fått smake på i en måneds tid, og det sparker ganske godt fra seg. Det er av den radiovennlige sorten, med enkle rytmer og fengende melodier og fungerer godt for å fange oppmerksomheten vår. Mange av sporene bruker dette oppsettet, men de fleste er heldigvis tydelig forskjellige. Selv om det er ganske gjenkjennelige saker, får vi samtidig mye nytt på tallerkenen.

Still got the blues
Van Halen har aldri lagt skjul på at de er glade i blues, og gjør som vanlig plass til noen småhyllester til sjangeren. Det beste eksempelet er 'Stay Frosty', som starter med litt akustisk briljanse og bluesjamring i beste, fuktige sørstatsstil, før den drar ut i et av platens desidert tyngste partier. Det er ikke bare denne sjangeren de gjør plass til. Gjennom hele platen hører vi flere stiler flettet sammen med den umiskjennelige Van Halen-lyden.

Lekent fingerspill
Det er lenge siden vi har hørt Eddie Van Halen leke seg på denne måten, og på denne platen leverer han noe av det mest eksperimentelle gjennom hele karrieren. Det finnes mye her som du garantert ikke har hørt på noen av platene deres før, og hvert eneste steg ut i ukjent territorium er vellykket og plettfritt utført! 'She's the Woman' leker seg for eksempel med flere forskjellige takter, 'As Is' har et nærmest demonisk mellomspill med dystre arpeggioer, og 'Honeybabysweetiedoll' grenser til psykedelisk progrock!

Konklusjon
'A Different Kind of Truth' har overgått alle forventninger, og noen av låtene er utvilsomt det beste de har levert gjennom hele karrieren. 'Beats Workin' er den eneste låten vi syns ikke når helt opp, men resten av sporene er et audibelt festmåltid uten like!

Denne platen oppsummerer alt det beste fra karrieren deres, men i tillegg til å tilfredsstille nostalgikerne, har de også mye nytt å by på. Dette vil garantert kommer til å falle i smak, selv for dem som ikke har hatt særlig sansen for dem før. Van Halen har modnet med stil, og er definitivt tilbake i storform!

8 av 10 konger!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning