Til forsvar for sexavhengighet

Før de fleste av oss rakk å stå gråtkvalte frem på TV er ikke sexavhengighet lenger regnet som en psykisk lidelse. På tide å konfrontere de ansvarlige.

Publisert Oppdatert

I vår kom DSM 5 som er en oversikt og klassifisering av psykiske lidelser utført av American Psychiatric Association. I denne er ikke lenger sexavhengighet klassifisert som en sykdom. Skandalen er et faktum! 

Vi gjør oppmerksom på at hele dette intervjuet er på et språk og om et tema som den såkalte journalisten bare har flyktig og overflatisk kjennskap til. (Kanskje bedre kjent som Akersgata-metoden.)

- Ja?

- Hei. Er dette lederen for APA?

- Ja.

- Så det er du som er superoverkommandøren av alle de amerikanske psykologene, og ansvarlig for den nye psykiatriguiden som nettopp erklærte at sexavhengighet ikke finnes?

- Ja…. Det kan man kanskje si.

- Fett! Første spørsmål: Har dere noen fine tradisjoner når man blir medlem av APA, er det en hemmelig opptaksseremoni hvor du brenner et bilde av en helgen og sverger til Sigmund Freud?

- Sukk, så dette er enda et av disse intervjuene? Si meg en ting, kreves det i det hele tatt fullført grunnskole for å bli journalist for tiden?

- Ikke så vidt jeg vet, heldigvis! Men da får vi vel gå rett på sak: Hva er sexavhengighet?

- Sexavhengighet er betegnet som når du har et kompulsivt forhold til sex og når du begår risikofylte handlinger for å ha sex som direkte gir en negativ innvirkning på livet ditt.

- Som for eksempel når man debuterer seksuelt, men den utkåretes 100 kilo tunge storebror kommer litt tidligere hjem enn forventet og man i farten ikke finner bokseren sin, snubler ut av vinduet, og i fallet ned skråningen under vinduet tar opp glidelåsen på buksa litt for fort?

- Ja, altå, det kan kvalifisere som en negativ innvirkning på livet ditt….

- Det skal jeg love deg! Så det betyr at j.. en kamerat av meg faktisk var sexavhengig rett etter fullført, men akk så brått avbrutte debut?

- … men dette ville likevel ikke kvalifisert som sexavhengighet, og dessuten har vi kommet frem til at det uttrykket bare er tullprat.

- Men… Hvorfor måtte dere komme på dette nå? Kunne dere ikke ventet litt lenger? Vi er mange der ute som fremdeles ikke har rukket å bli proffe i England, presidenter, guvernører eller talkshow-verter. Pokker heller mann, noen av oss har ikke engang rukket å bli småkorrupte fylkesordførere på Vestlandet. Hva med oss? Hva skal vi liksom stotre gråtkvalte frem på pressekonferanse når det endelig blir vår tur?

- Tja, dere kunne jo kanskje unngått å havne i den situasjonen da. Enten ved å være trofaste eller ved å skille dere først.

- Hahaha. Jeg trodde det var et direkte brudd på arbeidsinstruksene dine å være morsom?

- Jeg prøvde ikke å være morsom. At vi ikke lenger regner sexavhengighet som en sykdom skyldes i første rekke at det ikke finnes noen som helst vitenskapelige beviser for at det er det. Dessuten ser vi at dette for mange har blitt et alibi for å kunne oppføre seg akkurat som de vil.

- Hva med når nevnte kamerat bruker halve månedslønna på driks fordi den veldig fine bartenderen “tilfeldigvis” lar en fingernegl lekent kile håndflaten hans når han skal betale for sine fem daglige Strawberry Daquiri med parasoll og fyrverkeri. Er ikke det kompulsivt og negativt?

- Det er ikke sexavhengighet, det er patetisk desperasjon. Hvis du ikke har flere “spørsmål” så kanskje vi kan avslutte dette intervjuet?

- Jeg er ikke helt ferdig ennå!  Ser dere ikke problemet i et samfunnsmessig perspektiv? Hvordan skal vi få tak i effektive, kvalifiserte politikere, og enda viktigere: kjendiser, når vi ikke lenger kan lokke med skyldfri tilgang til groupies?

- Vi får vel satse på å få tak i ledere som ikke er hyklerske, amoralske kåtbukker da.

- Hahaha, nå vet jeg at du kødder med meg! Seriøst, hvordan skal…

- Og da var dette intervjuet over.

- Vent! Vil du ikke engang spørre meg om hva jeg følte da jeg som femåring “tilfeldigvis” gikk inn i feil garderobe i svømmehallen?

Klikk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning