video:

Tid for Timelapse!

Når folk har litt for mye fritid kan det skje mye bra. Disse videoene har tatt årevis å lage...

Publisert Oppdatert

Vi digger ting som går i sakte film. Men like kult er Timelapse-teknikken, der man knipser ett og ett bilde og så spiller det av som en film. Disse videoene kan ta årevis å lage og resultatet er ofte hypnotisk. Her er 5 timelapsevideoer vi liker.


Timelapseteknikken er ikke noe nytt. Allerede i 1897 ble teknikken brukt for første gang i filmen Carrefour De L'Opera.

Klassiske timelapsemotiv er skyer som raser over himmelen i stor fart, planter som vokser og strekker seg mot lyset eller byggeprosjekter som blir ferdigstilt. Men vi har funnet noen filmsnutter som er litt kulere.


Biltur fra LA til New York

En syvdagers biltur komprimert til ca 4 minutter. Kan de virkelig ha tatt med absolutt alt?

Tannebissene vokser!

Noen ganger lurt på hvordan det ser ut når tennene bryter gjennom gommen? Det ser slik ut. (Og spør du oss, ser det litt småcreepy ut!)


6 år av en manns liv

Denne må anses å være alle timelapsers mor. Hver bidige dag siden 11. januar 2000 har Noah Kalina tatt et bilde av seg selv. Denne videoen viser timelapsen frem til 31. juli 2006. Det verste er at Noah holder på fortsatt. Han begynner å se litt sliten ut til å være under 30, spør´ru oss.


Verden beveger seg fort rundt Dick Annegarn
Dick Annegarn "Soleil du soir" (par Michel Gondry)

Om du fikk fønsveis over Noahs utholdenhet, vil du ikke bli mindre imponert over Dick Annegarn. Han blitt filmet av den Oscarvinnende regissøren Michel Gondry, og resultatet er et slående eksempel på "Litt for mye tid til overs". (Neida! Videoen er helt fantastisk kul.)


Heisatur med Nicholas White

Ikke se denne hvis du har klaustrofobi! Nicholas White var bare en stakkars faen som bare skulle ta seg en røykepause. Det ble begynnelsen på et 41 timer langt mareritt innestengt i en heis, uten vått eller tørt. Les en laaang artikkel om mannen her.

Dersom du har sett en timelapse du liker, så ikke nøl med å vis oss andre den i kommentarfeltet!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning