Hvert år samles de i Frognerbadet, disse staute menn (ja, det er dårlig med damer som deltar) med et ønske om å underholde massene. Fra ti-meter'n kaster de seg ut, vel vitende om at langt der nede venter vannflaten nådeløst på å ommøblere innvollene deres.

Risikoen er enorm. Æren er total. Dette er det som skiller Clinter'n fra Eastwood. Dette er VM i Døds!


Reglene er enkle. Ta springfart, kast deg ut i lufta og la tyngdekraften gjøre resten. De sekundene du er i lufta, bruker du til å utføre et eller atten krumspring, holder det så lenge som mulig, før du går inn i "reka" så nært vannflaten som mulig.

 

Dødsing oppsto visstnok på Frognerbadet på slutten av 60-tallet, da en rekke ungdommer brukte somrene til å snike seg inn etter stengetid for å "dødse". Nå, 50 år senere, er "dødsing" en spektakulær publikumssport som trekker tusenvis av tilskuere.

Foto: Det internasjonale Dødseforbundet

 

I år går VM i Dødsing av stabelen i Frognerparken den 15. august, kl 17:30.

Er du sugen på å få med deg greiene?

Du kan enten kjøpe billetter til VM i Døds her

Eller: så kan du delta i vår konkurranse på instagram!

Vi har nemlig 5 x 2 billetter og en Playstation4 som vi bare lengter etter å gi bort.

Alt du trenger å gjøre er å legge ut ditt ditt feiteste, mest spektakulære sommerbilde eller video og tagg det med #pondøds og  @pondusblad, så er du med i trekningen.

Vi trekker vinnerne Torsdag 13. august!

Sjekk ut Det internasjonale Dødseforbundet på Facebook. Der finner du en haug kule videoer og kan bli skikkelig gira frem til lørdagen.

Vi skal iallefall til Frognerbadet på lørdag. Kanskje vi ses?

Denne konkurransen er sponsa

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!