øresus:

Spiritual Beggars - Earth Blues

Svensk festrock fra undergrunnshelter!

Publisert Oppdatert

Med band som Witchcraft og Graveyard, har stonerrock i løpet av de siste årene blitt Sveriges nye merkevare. Men, mens disse bandene ennå satt på skolebenken, spilte Spiritual Beggars røyktung hardrock som kunne gjort Black Sabbath misunnelige!

Det var dessverre feil tid og sted, og bandet klarte aldri helt å forlate undergrunnen. På den tiden var det In Flames og resten av den melodiske death metal scenen som gjaldt. Bandet fikk det meste av oppmerksomheten gjennom medlemmenes andre prosjekter (Shining, Arch Enemy, Opeth), noe som også betydde at de fikk for liten tid til å promotere seg selv som Spiritual Beggars. Men, nå er de tilbake for å gjenvinne sin rettmessige plass på tronen!


Bevæpnet med tunge, dype riff, hammond-orgel, og Chris Cornell-klonen Apollo Papathanasio, leverer bandet en ganske sterk og variert plate som bobler av nostalgi. 'Dreamer' minner mye om Deep Purples roligere låter rett før bruddet , mens åpningssporet 'Wise As a Serpent' har noe veldig Foghat-aktig over seg. Energibombene 'Road to Madness' og 'Freedom Song' lokker fram drømmer om sol, grilling, og lysere sommerøl enn torskepiss!

Spiritual Beggars spiller nå en veldig lett tilgjengelig form for hardrock, men musikken oser samtidig av eventyrlyst. De fleste låtene er forskjellige nok fra hverandre til å ikke drukne sammen, og sørger også for at bandet skiller seg mer enn godt nok ut fra mengden. 'Earth Blues' kan gjøre deg både trist og glad, men etterlater deg uansett fullstendig tilfredsstilt!

9 av 10 konger!


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning