Slik rockar dei der: New Zealand

Ut på tur, aldri sur!

Publisert Oppdatert

New Zealand er nok mest kjent for å være Midgard i filmadapsjonene av Ringenes Herre. På en god andreplass, kommer det skummelt høye antallet sauer, men i musikkverden har de ikke akkurat herjet topplistene. På 80-tallet gjorde riktignok Crowded House grei suksess med en låt eller to, men når hørte dere sist noe fra dem? I senere tid har vi fått komiduoen Flight of the Conchords og det knekkebrød-kjedelige The Datsuns. Er det alt de har å by på?

Absolutt ikke! Om man tar et lite dykk under vannflaten, finner man nemlig fullt av bortgjemte skatter som perler på den feiteste bass-streng! Her er noen av bandene vi syns fortjener litt dagslys:


Stonehenge

Bandet ble til i 1980, og regnes for å være et av New Zealands første power metal band. Dessverre ble det en veldig innholdsløs karriere for dem, og de rakk kun å gi ut en EP med tre låter i 1986 før de forsvant. Men, herregud for en EP! Her er førstesporet 'Wings of Steel':

Sonic Altar

Dette er et relativt ferskt band, men de kan allerede skryte av å ha varmet opp for legender som Ozzy, Kiss og Alice Cooper! Man får nesten ikke bedre kvalitetsstempel enn det. Sonic Altar tar en moderne vri på klassisk, melodiøs hard rock og heavy metal, og minner litt om Pagan's Mind uten det progressive elementet. Fantastisk fengende saker!