sport uten offside

Sjakkboksing

Brain vs. brawn!

Publisert Oppdatert

Har du savnet en sofistikert kampsport? Da kan sjakkboksing være noe for deg!


Ikke TV-sport
Sjakk har aldri vært en TV-sport. Det er liksom ikke så fantastisk spennende å se to karer myse på noen trebrikker mens de polerer hakene sine. Skulle en av dem gå av med seieren før tilskuerne enten har gått hjem eller begått seppuku, så feires det på en så ytterst behersket og følelseskald måte at det kunne blitt vanskelig å skille dem fra Deep Blue.


TV-sport
Boksing, på den andre siden, har alltid vært en populær publikumsport, men blir nok litt for primitivt og voldelig for sjakkentusiaster. Dessuten: Hvis man vil se to karer med sporadisk hjerneaktivitet gi hverandre juling, så er det bare til å stille seg opp utenfor en hvilken som helst pub i helgene. Eller se på Jerry Springer.


Kombinasjonen
Men, det fins faktisk en sport som kan bringe blodsutgytere og strikkevestbrukere sammen, den heter "sjakkboksing"!


Konseptet er like enkelt som navnet tilsier; to spillere møtes i ringen og ved sjakkbrettet. Vinneren kåres etter fem runder med boksing og seks runder med sjakk, eller til en av dem enten knocker ut eller sjakkmatter den andre. Spørsmålet er vel bare om de klare å holde hodet klart nok etter noen runder i ringen til å kjøre noen som helst form for taktikk ved sjakkbrettet...


Konklusjon
Dette virker som et interessant konsept, og i fremtiden håper vi å se flere slike kombinasjoner! Hva med kung-fu-stavekonkurranse, bridge-wrestling eller MMA-diktopplesning?


Mer idrettsmoro:

De sløveste travhestnavnene

Dette er ikke langt fra dyresmishandling


De 10 mest fotogene tennistrynene

Kjedelig idrett, morsomme fjes.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning