Fotball:

Siste sjanse

Ligacupen er kanskje ingen stor tittel, men for Liverpool er det mye bedre enn ingenting.

Publisert Oppdatert

I kveld er det storoppgjør i Ligacupen, med vidt forskjellig utgangspunkt for de to lagene. For Manchester City er denne cupen en parentes i en sesong som bør krones med seriegull. For pokaltørste Liverpool kan seier i kveld være inngangen til en ny og bedre æra.


Roy-Arne
Hver gang vi skriver om engelsk fotball her på siden får vi raskt kommentarer om at vi er “Forb…. partiske Liverpool-supportere!” Det synes vi selvfølgelig både er gøy og naturlig. Personlig er jeg likevel ikke Scousersvin, heldigvis. For meg virker det å være Liverpool-supporter som en endeløs serie av skuffelser. Som å oppdage hver dag, for første gang, at din nye kone tidligere het Roy-Arne.


Slag i trynet
Slagene i trynet begynner nemlig å bli mange for de som er trofaste mot the reds. Hvor mange hundre millioner kroner brukte de i fjor på spillere som Henderson, Downing, Adam og (grøss!) Carroll? Hvor mange middelmådige spillere har hevet en million i uka for å halte småskada rundt på Anfield de siste sesongene? Når hadde Liverpool sist hadde en fungerende offensiv filosofi?


Kong Kenny
Likevel: Til tross for serier med uavgjortkamper, middels angrepsspill og trynelanding på overgangsmarkedet, er det likevel noen små tegn til bedring. De har en manager som har vunnet mange titler og er en legende på Anfield. De har eiere som behandler klubben og supporterne med noe som kan minne om respekt. Men viktigst av alt: De har fremdeles en massiv, global tilhengerskare.


Vinnerkultur
Derfor kan seier i Ligacupen være vendepunktet for Liverpool. Det kan være den innsprøytingen av selvtillit som markerer første skritt mot en sårt tiltrengt vinnerkultur.
På Anfield i kveld kommer derfor spillerne til å være heltente, fast bestemte på å vise fans og manager hvor lyst de har til å slå Englands beste lag. Slår de ut City er det også en stor bragd. En preastasjon som vil være en kime til optimisme og stolthet for alle i klubben, men så taper de vel for Cardiff i finalen…


Uenig? Enig? Drittlei? Vårt kommentarfelt er åpent for innspill, hjertesukk og kritikk!


Mer fotball:

Gratulerer med dagen Peter Beardsley!
Gode minner fra tiden da Liverpool kunne kjøpe spisser...

20 ting bare fotballsupportere kan.
Denne lista er for og om deg som hopper i sofaen hver lørdag...

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning