VERSUS:

Schwarzenegger vs. Stallone

Hvem er best?

Publisert Oppdatert

Vi prøver oss på en ny filmspalte, hvor vi setter skuespillere opp mot hverandre, vurderer prestasjonene deres, og kårer en vinner!

Det er enkelte ting man aldri blir enige om. Hvilken Sabbath-plate som rocker hardest, hvilken balltupper som har det fineste målet, eller hvilken actionhelt som er best til å skrote bad guys. I denne artikkelen skal vi prøve å komme fram til svaret på sistnevnte dilemma. Vi er klar over at vi like gjerne kunne arrangert griseløp i Teheran, eller sunget Nystemten på Ullevaal, men vi føler oss ærlig talt litt tryggere med å harsellere med filmnerder. Kjør første runde! Schwarzenegger vs. Stallone!

.

BESTE ROLLE

Schwarzenegger: T-800 ('Terminator 2: Judgement Day')

Det er merkelig hvordan det er at Schwarzenegger gjør sine beste roller når han holder kjeft. Han gjør riktignok mer av seg i denne oppfølgeren, men det at han spiller en maskin, gjør det på en måte levelig at han høres ut som en neddopet okse som prøver å kommunisere med mennesker. T-800 står også for en av de mest tårevåte øyeblikkene i maskulin filmhistorie. "I know now why you cry..."

Stallone: John Rambo ('First Blood')

Stallone har flere seriøse roller under beltet enn motstanderen sin. Elitesoldaten John Rambo sliter med post-traumatisk stress etter perioden i Vietnam-krigen og har vanskeligheter med å tilpasse seg samfunnet når han kommer tilbake. Stallone gjør en ganske overbevisende jobb, og funker godt både i actionfylte- og hjertetafsende scener. "You trained me. You made me. You kill me"

/images/upload/files/610/008/21808/1-0

.

VERSTE ROLLE

Schwarzenegger: Mark Kaminsky ('Raw Deal')

Hvorfor insisterer alle filmskapere på å gi Arnold roller som erke-yankees?! Uansett, plottet i 'Raw Deal' er hullete som en helsetrøye, og ingen av de involverte virket særlig motiverte til å gjøre noe med det. Selv for den klumpete østerrikeren å være, var dette pinlig dårlig skuespill, og det blir bare feil å se dette kjøttberget tasse rundt i dress og leke mafioso.

Stallone: Joe Bornowski ('Stop! Or My Mom Will Shoot!')

Du trenger egentlig ikke noe mer enn Sylvester Stallone når du vil lage actionfilm. Resten skriver seg selv. Det skal faktisk ganske godt gjøres å rote til et så fantastisk enkelt konsept. Folka bak denne ruken klarte det ved å tvinge inn kleine forsøk på humor i manuset, plukke ut den eldste pantertanten og gi henne en pistol, og dermed effektivt gjøre Stallone om til en tøffelhelt og en heslig parodi på sine egne beste roller.

/images/upload/files/610/008/21808/2-0

.

RÅESTE ØYEBLIKK

Schwarzenegger: Krigsropet i 'Predator'.

Dutch kamuflerer seg med gjørme, setter opp feller, og gjør jegeren om til bytte. Når han er klar til å sette i gang planen sin, utfordrer han det utenomjordiske rovdyret med et rungende brøl. Gåsehud!

Stallone: Bokstavlig talt knuser skurken i 'Demolition Man'.

John Spartan kjemper mot den supersterke og rablende gale Simon Phoenix (spilt av Wesley Snipes) på et kryogenisk fasilitet, og klarer å fryse ham ned, sparker hodet av ham, som deretter ramler ned og knuser.

/images/upload/files/610/008/21808/3-0

PINLIGSTE ØYEBLIKK

Schwarzenegger: Blir om til en ganske uattraktiv og gravid kvinne i 'Junior'.

Denne filmen er kanskje det mest traumatiske minnet fra barndommen min. Mange løgnhalser påstår at en fødsel er det vakreste som fins, men prøv å si det etter at du har sett en østerriksk mann bygget som et fjell gjøre det! 

Stallone: Mykpornoscenene i 'The Party at Kitty and Stud's'.

Det skal mye godvilje til for å kalle dette for en skikkelig skuespillerrolle, ettersom han for det meste bare åler seg rundt i suggestive positurer. Det er vel egentlig ingen av oss som faktisk har sett hele filmen gjennom, det var bare av morbid nysgjerrighet at vi måtte få med oss det aller verste.

/images/upload/files/610/008/21808/3-1

.

BESTE ONE-LINER

Schwarzenegger: "Consider this a divorce!" ('Total Recall')

Denne leverer han før han skyter damen som utga seg for å være konen hans, men som egentlig jobbet for skurken, og bare skulle passe på at han ikke husket noe om sitt alter ego. Det er en av de corny setningene som egentlig fungerer ganske bra, og ikke får deg til å fullstendig gremmes, slik de veldig tilgjorte ordspillene han gjorde som Mr. Freeze.

Stallone: "Go ahead. I don't shop here" ('Cobra')

En smått ustabil fyr som har beleiret seg sammen med sine gisler i en butikk, truer med å sprenge hele bygningen til værs om ikke Cobretti gjør som han sier. Deretter leverer Stallone dette gullkornet på beste mulige vis med ekstra ost! Hele denne scenen er som plukket ut av den ultimate stereotypen, og vi elsker det! 

/images/upload/files/610/008/21808/4-1

.

KONKLUSJON

Det var vel klart hvem som kom til å vinne denne, men selv om Ahnuld tok en soleklar seier, skal det sies at Sly er en mean sunnuvabitch som ga ham god konkurranse, selvom resultatet sier noe annet. Stallone har hatt hakket mindre pinlige roller enn Schwarzenegger, og var også like nærmt når det kom til de beste prestasjonene. Vi hadde ofte lyst å dele poengene mellom dem, men slikt blir det ikke konkurranse av! Om vi ser bort fra skamplettene på rullebladene deres, står de begge for noen av de beste øyeblikkene i filmhistorien, men Schwarzenegger kommer alltid til å være nummer 1!

Uenig? Fyr løs i kommentarfeltet!

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning