hall of fame:

Rock 'n' roll meg i r...!

Vi vet ikke nøyaktig hva definisjonen på rock er, men vi vet at den ikke inkluderer Madonna.

Publisert Oppdatert

I Cleveland, Ohio, finner vi det imponerende bygget som huser Rock 'N' Roll Hall of Fame. Innholdet er langt mindre imponerende...

Det hele startet i 1986, da Elvis, Little Richard og Chuck Berry var blant de første som ble innført som musikkhistoriens største rockere.

Souljazzrock
I løpet av årene er det mange flere som har fått den tvilsomme æren å havne på listen. The Supremes, Miles Davis, Madonna... Eller, med andre ord, soul, jazz, og plastpop. Ikke rock. Ingen ved sine fulle fem kaller Madonnas musikk for rock!

Madonna: Dyktig musiker? Kanskje. Rocker? NEI!


U2 for pokker!

Joda, vi finner mange av bandene som vi forventer å finne på et slikt sted, The Who, Cream, Frank Zappa. men det skulle ta sin tid før de fikk sin fortjente plass. Herregud, det tok nesten 10 år før de fant ut at de hadde glemt Led Zeppelin! Og hvor er Black Sabbath, bandet som nærmest alene stod for skapelsen av metal?! Ytterlige 10 år skulle det ta før de også ble hedret! Før dem, gjorde de plass til Prince, Bee Gees og U2... U2, for pokker!

AC/DC: Dyktige musikere? Oh yes! Rock? Hell yes!


Null snøring

Det er vanskelig å definere rock, og umulig å vite akkurat hvor grensene går. Men denne listen vitner om at folka bak den elsker soul og R'n'B, og har null snøring på gitarvreng og trommesoloer. Vi har ikke noe mot disse andre sjangerne, men heter det rock, så heter det rock!

Så, hva sier dere? Skal vi et skikkelig skippertak og fylle kommentarfeltet med band og artister vi mener definerer sjangeren? Noen må nemlig lage en mer korrekt Rock 'N' Roll Hall of Fame!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning