Grand old man:

Pondusprisen 2013 til Steffen Kverneland!

Steffen Kverneland har jobbet 8 år med sin Munch-biografi. Nå får han ekstra lønn for strevet.

Publisert Oppdatert

Steffen Kvernelands tegneseriebiografi om Edvard Munch har slått ned som en gla´bombe i det litterære miljøet.

I 2013 er det 150 år siden Edvard Munch ble født. Og det gikk altså 150 år før vi skulle få den definitive biografien om den geniale kunstneren.

Biografien har vært en prishøster av dimensjoner. Tidligere har den raket inn Brageprisen for sakprosa, og nå også den høythengende Pondus-prisen, som består av en innrammet Pondus-original, samt ikke uefne 100 000 kroner.

Det lystige seiersintervjuet med Steffen finner du i denne månedens Pondus. Det vi kan by på som ekstramateriale her på pondus.no, er hele juryens begrunnelse for at Kverneland i år ble den heldige dyktige vinner:

Steffen Kverneland har hatt et utall serier og tegninger på trykk i aviser og tegneserieblader gjennom flere tiår. I 2013 har han skapt kanskje det sterkeste enkeltverk i norsk tegneseriehistorie med sin store tegneseriebiografi om Edvard Munch.
Munch-biografien er resultatet av hele åtte års krevende arbeid. Steffen har lykkes med å skape fornyet interesse for Munchs liv og virke, samtidig som mytene om kunstneren som en humørløs og angsfylt einstøing blir filleristet. Attpåtil er biografien fantastisk underholdende.
Som Munchs samtidige kunne prisvinneren blitt fristet til å briljere med detaljer og teknisk avanserte løsninger, men han holder fast ved en klar og appellerende stil, som gjør serien til en fryd å lese, samtidig som den ikke underslår hvilken fantastisk tegner han er.
Steffen har aldri avfeid samtidige norske humorserier som banale eller annenrangs. Han har tvert imot vært en entusiastisk leser av og støtte for sine kolleger. I likehet med Pondus-prisens høye beskytter Frode Øverli, har da også karrieren hans gått fra KonK, via Norsk Mad til Dagbladet og en rekke andre aviser. 

Vi gratulerer Steffen Kverneland med Pondus-prisen 2013!

Vi vet ikke hva Steffen har tenkt å bruke 100 000 smackeroos på, men vi vil i Muchs ånd foreslå store mengder absinth og løsslupne fruentimmer.

Gratulerer så mye!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning