Pigeon Lake - Tales of a Madman

Østlandets nye håp

Publisert Oppdatert

Pigeon Lake er en relativt nyoppstartet musikalsk kvartett fra Oslo og Hedmark, men har allerede markert seg godt med debut-EP'en og de nærmere 40 konsertene de har rukket å spille. Nå står den første full-lengderen deres for tur.

'Tales of a Madman' er ikke komplisert musikk, men har en overraskende dybde til seg. Bandet høres ut til å kjøre en blanding av det tyske post-metal kollektivet Oceans grandiositet og melankolske melodier, med dryss av Ørkenkjøtt og Stonegard i gryten. Musikken fluktuerer mellom akustisk klimpring og serenade-vokaler til tung og rungende metal. Det brøles også godt fra seg der det trengs, men de rene vokalene får prioritet, og denne balansen passer stilen deres ypperlig.

Gitaristene eksperimenterer med heftige og uventede riff i forskjellige skalaer, i lignende stil til Mikael Åkerfeldt, og drar også jevnlig i gang med noen velsmidde soloer for å fylle hullene. De vakre, doble vokalmelodiene er som et kirsebær på toppen, og samlet gjøres dette til en ganske imponerende og underholdende debut.

Pigeon Lake har til gode å utvikle den helt særegne lyden, men viser et stort potensiale til å spille seg videre utover i verden med førsteplaten deres. 'Tales of a Madman' er tungt og spennende nok til å få godkjennende nikk fra kresne metalhoder, men også fengende nok til å hekte folk som vanligvis holder seg unna sjangeren. Hold øyne og ører åpne for disse karene!

7,5 av 10 konger!

'Tales of a Madman' slippes 15. august! Følg Pigeon Lake på Facebook for å holde dere oppdaterte!

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning