pondus musikkskole

Obskure gleder: Satan

Nei, vi snakker ikke om mannen i kjelleren...

Publisert Oppdatert

...men det engelske heavy metal bandet ved samme navn.

Satan ble til helt på tampen av 70-tallet, og var en del av den britiske heavy metal bølgen (NWOBHM). Med rivaler som Iron Maiden, Judas Priest, Saxon osv., ble de stående utenfor rampelyset, og klarte aldri helt å oppnå den suksessen de fortjente. De har i etterkant blitt hyllet i undergrunnen som et av de mest innovative og innflytelsesrike bandene i sjangeren, så hvorfor fikk de ikke sine femten minutter? Grunnen kan ha vært såre enkel, eller forferdelig komplisert, alt etter hvordan man ser på det...


Hva skal bandet hete?
I 1983 formet medlemmer av et annet legendarisk NWOBHM-band, Angel Witch, prosjektet Blind Fury, som knapt rakk å spille inn en demo før de takket for seg. Satan kapret vokalisten deres, Lou Taylor, som på en eller annen måte klarte å overtale dem til å endre navn til bandet som nettopp hadde floppet og gått i oppløsning. Som Blind Fury, skrev de under med Roadrunner Records og ga ut platen 'Out of Reach'.

Men, det stopper ikke der. Like i etterkant, skiftet de tilbake til Satan og ga ut platen 'Suspended Sentence', før de nok en gang endret navn. I en veldig kort periode het de The Kindred, før de bevegde seg videre til sitt ørtende navn, Pariah, og ga ut ytterlige tre plater... Da burde grunnen være soleklar; Satan fikk aldri oppmerksomheten de fortjente fordi alle de forskjellige navnene deres rett og slett aldri rakk å synke inn hos folk!