Nok nå: Hipstere

Kine B tar grep og plasserer skapet ettertrykkelig der det skal stå. #sannhetensvir

Publisert Oppdatert

«Hipster er en person som ikke ønsker å være lik alle andre, de ser bort i fra motebildet og lar seg ikke påvirke»

Dette er den første setningen i wikipedia-artikkelen som omtaler hipstere. Videre blir dere omtalt som en uavhengig og alternativ subkultur.

Jeg antar at den definisjonen er editert inn av en hipster. På vegne av oss andre som vet bedre, vil jeg gjerne benytte anledningen til å presisere hva en hipster virkelig er, nemlig selve definisjonen på hykleri!

Dere er overalt. Jeg ser dere på gaten, på kafeer og i parkene der dere subber rundt med fjällräven-sekk på ryggen og lua brettet så langt opp at den ikke lenger har noen funksjon, annet enn å skjule månen dere forsøker å kamuflere ved å skinne dere på hodet.

Med bartevoks, flanellskjorte og tatoverte hel-sleeves viser dere verden at dere ikke er som alle andre. Ved å være som alle andre.
Ikke nok med det, dere går rundt med en arroganse og overlegenhet, manet frem av vrangforestillingen om at det er dere som står bak oppfinnelser som sixpence, bukseseler og vinyl. Det eneste dere står bak er hornbriller uten styrke, fuglereir i trynet og en fremtidig eldregenerasjon med så lange øreflipper at de må knytes rundt halsen for å ikke havne under gåstolen. Og det kan bli problematisk med tanke på deres forkjærlighet for skjerf. 

Og uavhengig, alternativ subkultur? Right. Da indie-musikk ble en del av Spellemannsprisen, gikk vel dét toget. Det er det samme som å si at som at skijentene er hippe, fordi noen av dem fortsatt går med piercing i øyenbrynet.

Hva er forresten greia med maritime tatoveringer? Dere har da knapt vært på Danskebåten, og i såfall var det ironisk.

Men dere er også underholdende. For det er jo en viss sjarm med folk som sloss mot materialismen ved å twitre #nomaterialism med iPhone i den ene hånden, Starbucks i den andre og Ray-Bans på lua. I tillegg er det veldig gøy å se dere sjangle bortover brosteinen på gamle sykler iført bukser så trange og saggende at pedaltråkking i seg selv er en utfordring. Og er de for trange, har dere alltids et longboard innen rekkevidde. 

Er dere usikre på om dere faktisk er en hipstere? Selvsagt er dere det, dere ville aldri innrømmet det uansett. For å gjøre det enda enklere, her er typiske ting hipstere kan komme på å si:

" Kan jeg ringe deg tilbake? Jeg sitter og strikker deksel til mobilen min"

"Har dere hvetegressjuice?"

"Joa, de er flinke, de... Jeg var på intimkonsert med dem i 2005, men jeg føler de har solgt seg"

"Jeg har brygget mitt eget hirsekolbeøl!"

"Jeg trenger ikke gps, jeg har kjøpt meg en sekstant på eBay"

"I år har jeg lagd alle julegavene selv av rettferdig drivved jeg fant i Paraguay"

 Nå skal jeg la dere være i fred, for dere gjør jo ingen skade. Alt dere ønsker er en to-roms på Grünerløkka, ubegrenset tilgang til raw food og en lang og suksessrik karriere som barrista eller bartender. Om dere ikke får jobb i media da, det hadde også vært kult.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning