Musikk

Under Radaren #1

Til ære for all god musikk som går uhørt!

Publisert Oppdatert

Når man blar gjennom topplistene, er det logisk å anta at de inneholder kun det absolutt beste musikkverdenen har å tilby.

Problemet er at det ikke alltid handler så veldig mye om faktisk talent, men hvor lett produktet er å selge. Det er en grunn til at ting som Kid Rock og Die Antwoord eksisterer, og hva enn det er, har det ingenting å gjøre med talent. Dette er vesener som har gjort stor suksess til tross for musikken sin.

Imens fins det utallige andre dyktige artister og band som går fullstendig ubemerket, og det kan vi ikke ha noe av. I denne serien klinker vi til med noen av våre egne favoritter som vi føler fortjener mer oppmerksomhet, og vi begynner innenfor våre egne landegrenser:

SUBJECT DELTA


Sjanger:
Progressiv Groove Metal
Holder til: Bryne
For tilhengere av: Soulfly, Gojira, Triptykon

Det er vanskelig å sette disse bryningene i bås, selv om musikken deres ikke er så fryktelig komplisert. Avant-garde nu-metal høres liksom litt frastøtende ut, men debut-platen deres 'Petrichor' har definitivt en lyd som hadde passet bra inn rundt tusenårskiftet. Forskjellen fra store deler av nu-metal og groove sjangerne, er at de har mye interessant å by på, med kreativ bruk av forskjellige instrumenter og feite, atonale riff. Tenk Gojira som låtskrivere, og Soulfly som fremførere.

Finn dem på: Bandcamp, Facebook

***

FROST GIANT