Mastodon - Once More 'Round the Sun

Mastodon fortsetter å imponere med sitt sjette studioalbum!

Publisert Oppdatert

Den forrige platen deres fikk full pott i vår anmeldelse, og da er det ikke så rart at vi har skyhøye forventninger for den ferske 'Once More 'Round the Sun'!

Bandet vender på flere låter tilbake til sine metalliske røtter, og albumet er klart tyngre enn forgjengeren 'The Hunter'. Musikken ligner delvis på 'Blood Mountain', i form av eksperimentelle og utfordrende rytmer og melodier ('Aunt Lisa', 'Feast Your Eyes') og føles som et slags kompromiss mellom de nevnte platene. 'Once More...' er langt fra like letthørt som forgjengeren, men byr på store doser kreativitet og mer av den vanskelig definerbare musikken.

Brann Dailor herjer som vanlig bak slagverket med sine kaotiske rytmer, og det er en fryd å høre gjennom platen gang på gang bare for å plukke opp alle detaljene av arbeidet hans. Gitarduoen Hinds og Kelliher sper på med sin patenterte strengevandring, og hopper mellom catchy melodier til psykedeliske hjernesmeltere. Den tidligere frontmannen Troy Sanders har fått en langt mindre rolle etter at både Hinds og Dailor fikk sansen for vokalarbeid, men den buldrende bassen er fremdeles et viktig element av musikken deres.

Mastodon har alltid vært et unikum, som har produsert noe nytt og spennende for hver nye utgivelse de har tryllet fram. Fra den blytunge sludgen med innspill av rockabilly på de første demoene, til det langt mer progressivt orienterte 'Crack the Skye'! Den nye platen deres føles derimot mindre variert, og mer som en fortsettelse av foregående plater. Ikke misforstå det som latskap eller selvplagiat, for det er fremdeles høy kvalitet på materialet. 'Once More...' virker som en samleplate full av nytolkninger av deres beste låter. Smått skuffende, men det er nok mest på grunn av den nærmest uoppnåelig høye listen de har lagt seg.

Mastodon spiller fremdeles fengende og tung, tung rock, og har ingen mangel på de straks gjenkjennelige låtene som vi også ble servert som perler på G-streng på forrige platen. Eksperimentene med eksotiske instrumenter og sjangere er borte, men låtskrivingstalentet deres er fremdeles mer enn spennende nok å holde deg på kroken. Etter flere runder i spilleren, åpner 'Once More 'Round the Sun' seg som en sort rose, og viser seg som en verdig oppfølger!

8,5 av 10 konger!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning