fakta faen:

Manneforkjølelsen er ingen myte!

Det ER ekstra synd på oss menn...

Publisert Oppdatert

"Inn i natten, gjennom døden. Bakom demrer morgenrøden..." - Forkjølelse er ingen spøk...
Siden halve nettredaksjonen ligger langflate med forkjølelse syntes vi det var på tide å hente frem denne klassikeren.

Anbefalt tonefølge: UFO - Doctor Doctor

Alle har vært forkjølet minst én gang i løpet av livet, og mens jentene som oftest overkommer det hele uten for stor dramatikk, har gutta en tendens til å poetisk beskrive lyset i enden av tunnelen, mens vi signerer testamentene våre med skjelvende hender. Våre bedre halvparter har nok sett seg lei av snufsete syting og klaging, men det kan vise seg at våre såre klynk etter hjelp faktisk er rettferdiggjorte. Litt, i hvert fall...

En forskningsrapport fra Cambridge universitetet viser nemlig at forkjølelse går mye hardere utover menn enn kvinner. Vi er både mer utsatt for å bli smittet, har dårligere toleranse for effektene av sykdommen, og har større vanskeligheter med å riste den av oss. Immunforsvar made in China, med andre ord...

Noen glupinger i Australia mener at mannekroppen siden menneskets morgen av instinkt har prioritert å kunne føre slekten videre, uansett tilstand. Kvinner derimot har bygget opp et sterkt immunforsvar for å kunne overleve lengst mulig, og sørge for at slekten gjør det samme.

Noe som kanskje kunne forklart en hel del andre ting også. Hvor ofte har man ikke våknet opp med en uforklarlig morgenloff, selv i nær komatøs tilstand? Eller, for å gjøre det mer relevant for damene; hvor ofte har dere hørt en mann si "Ikke i kveld, jeg har hodepine"...?

Men, nok digresjoner. Poenget er at vi faktisk er sprekksyke når snufsedøden tar oss, og det sies at en forkjølelse hos menn kan sammenlignes med influensa hos kvinner.

Så vær litt grei med gubben neste gang han ligger strykeflat på sofaen, i en haug av brukte papirlommetørkler (sånn for ordens skyld: Vi snakker selvsagt om snørrfylte tørkler...), høy på nesespray og hostesaft. Dere kan heller glede dere over at "det sterke kjønn" egentlig er ganske oppskrytt...MER MORO:
10 kroppsdeler vi godt kunne klart oss uten.
Kroppen er et overflødighetshorn av overflødige ting. Her er de ti tingene vi trenger aller minst.

10 kroppsdeler vi gjerne skulle hatt
Hallo, Gud eller utviklingslære... Her har du en jobb å gjøre!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning