Kunsten å være vanskelig

Når telefonselgere ringer en fredag kveld, er ikke alltid et høflig “nei takk” svar godt nok….

Publisert Oppdatert

Mange misliker telefonselgere. Det gjorde jeg også før, men nå har jeg faktisk begynt å like dem litt. Dessverre er dette antakelig siste gang jeg får en telefon fra dette firmaet...

Vi advarer mot at enkelte kan synes denne saken er noe drøy!
Enkelte navn er også sensurert, av hensyn til personvernet.

Meg: Hallo?

Ikke-selger: Hei, dette er Sofie Samuelsen fra Unclear Communication som ringer, snakker jeg med Magnus O-Or- Årm-Oooormas..

Meg: Er dette salg?

Ikke-selger: Nei, Magnus! Jeg har absolutt ikke tenkt å selge deg noe i dag!

Meg (Skuffet): Ikke det, Sofie? Også jeg som håpet at du ville selge meg en syngende dobørste, eller en hvilken som helst syngende gjenstand egentlig, slik at jeg endelig kunne få Gabrielle ut av hodet.

Ikke-selger: Hæ?

Meg: Ingenting! Så hva er det du vil?

Ikke-selger: Ja, nå skal du høre, Magnus. Jeg ringer på vegne av Norwegian Paralympics Organization…

Meg (Jublende): Og endelig har dere hørt om mitt fantastiske idrettstalent? Jeg sa det til mamma i stad: Bare vent, nå blir jeg snart profesjonell idrettsmann, sa jeg. Det er jo ikke alle som kan løpe 3,7 km på under en halvtime!

Ikke-selger: Hæ?

Meg (Flau): Ingenting, bare fortsett du!

Ikke-selger: Jo, Magnus. Vi i Norwegian Paralympics Organization driver for tiden med et opplegg for å tilby psykisk utviklingshemmete barn trenings- og aktivitetstilbud på lik linje med funksjonsfriske. For vi mener nemlig at alle barn skal få muligheten til å være fysisk aktive, uansett hva slags utfordringer eller problemer de skulle ha. Er du enig i det, Magnus?

Red Anm: Ok, herfra og ut er det vi frykter at enkelte kommer til å bli støtt. Før du klikker til neste side, husk at det er noe som heter ironi!
Meg: Nei!

3 Sekunders pinlig stillhet

Ikke-selger: Så du mener altså at utviklingshemmete barn ikke skal få muligheten til å drive idrett på samme måte som funksjonsfriske?

Meg: Nei, jeg mener de må få flere muligheter og et enda bedre tilbud enn vanlige barn! I første omgang synes jeg vi bør innføre obligatorisk MMA-trening for alle utviklingshemmete barn, samt innføre et tidskrav på 3000 meter hinder for i det hele tatt å kunne kalles utviklingshemmet!

Ikke-selger (Redd): Akkurat…

Meg: Eller, vent litt! Var dette et sånt: Dette-er-alle-enig-i-spørsmål? Et slikt som dere ikke-selgere stiller oss ikke-kunder, slik at vi skal venne oss til å si ja før dere kommer til det store ikke-salgs-spørsmålet?

Ikke-selger (Forbanna): JA!

Meg: Akkurat, Sofie. Da må jeg bare beklage, Sofie, men du skjønner at jeg er også litt psykisk utviklingshemmet. Jeg har nemlig stemmer i hodet som utfordrer meg til å si de mest upassende ting, på et så galt tidspunkt som mulig, gjerne i sammenheng med inntak av for mange Bringebærdrops. Mamma sier det heter Forvokst drittunge-syndrom….

Ikke-selger: Akkurat. Jeg tror jeg legger på nå jeg.

Meg: Nei, vent! Du skulle jo ikke selge meg noe som vil redde psykisk utviklingshemmete barn fra et liv i lidelse! Les ferdig skjemaet ditt, værsåsnill!

Ikke-selger (Sliten): ..og derfor har vi laget et opplegg hvor utviklingshemmete og funksjonsfriske barn kan møtes sammen til lek og idrett, for på den måten å skape en arena hvor ulike barn både kan møtes og kjenne på gleden av å være fysisk aktive sammen.

Meg: Kommer ikke det bare til å ende med at de utviklingshemma barna blir grusa i alle grener, før de drar hjem og gråter hele kvelden med en pose potetgull og Two and a half men? Det er jeg i så tilfelle veldig i mot, for jeg kan virkelig ikke fordra barnegråt! Er ikke dere i Unclear Communications enige i at barnegråt er sykt irriterende, Sofie?

Ikke-selger: Nå fungerer ikke dette opplegget på en måte som gjør at noen blir “grusa” i noen grener. Det er ikke meningen at friske og utviklingshemmete skal konkurrere mot hverandre.

Meg: Aha, så dere tenkte at de skulle samarbeide? Tag-team-wrestling og slike ting? Eller var planen mer at de friske barna står på sidelinja og skriker kommandoer, mens de utviklingshemma slår hverandre til blods i fullkontakt kickboksing? Kommer noe av dette på oddskupongen?

Ikke-selger (Forbausende rolig): Jeg tror fortsatt ikke du helt har forstått hva dette går ut på, men det er egentlig grunnen til at jeg ringer. Vi lurer nemlig på om vi kan sende deg en brosjyre hvor vi forteller om virksomheten vår?

Meg (Lettet): Vet du hvor jeg bor? Det er jo fantastiske nyheter! Nå har jeg gått her og trøkka i Frognerparken i to timer mens jeg desperat har prøvd å komme på adressen min. Jeg pleier å skrive den i hånda, men i dag husket jeg dessverre å vaske hendene etter å ha vært på do…

Ikke-selger (Setter antakelig ny personlig rekord i sarkasme): Akkurat…

Meg: Men Sofie, kan jeg spørre DEG om noe.

Ikke-selger (Svært nervøs): Ja….

Meg: Hender det noen gang at du ringer noen, for ikke å selge dem noe, og dere får ekstra god kontakt? Et sånt tilfelle av ordløs kommunikasjon hvor tiden står stille, og man ikke engang trenger å si noe for å skjønne hva den andre personen tenker? Et sånt øyeblikk hvor filmen går i split-screen og viser de to personene på hver sin side av landet, eller byen, eller hvor langt det er mellom oss, som smiler og ler til hverandre gjennom telefonlinja, mens tellerskrittene kimer i takt med strykeorkesteret, og man vet, bare vet, at disse to menneskene er ment å leve livene sine sammen?

Ikke-selger: Nei.

Meg: Er du sikker på det, Sofie? Jeg trodde nemlig vi hadde et slikt øyeblikk nå jeg, Sofie?

Ikke-selger: Det har vi faen meg ikke!

Meg: Jeg tror ikke du vet helt hva du går glipp av nå, Sofie! Jeg er nemlig internettskribent og tjener flere tusen i måneden, i tillegg kan jeg jogge nesten fire kilometer uten pause, og jeg kan spise en halv pose Bringebærdrops på en gang, uten å bruke kinnhulene, og har en adekvat samling syngende dobørster ved senga og….

Ikke-selger: Nå legger jeg på!

Meg: Vent, Sofie, ikke legg på! Jeg vet jeg står i Brønnøysundregisteret, men for din skyld kan jeg melde meg ut! Så kan du ringe meg og ikke selge ting hver eneste dag....

Klikk!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning