Kult eller kalkun #15

The Return of the Syfy!

Publisert Oppdatert

Syfy er en utømmelig kilde av filmer, og dermed må det logisk sett finnes gull der et sted!

Greit, forrige runde med Syfy-filmer var ikke en stor suksess, men jeg vet at de har klart å underholde meg før! Det er litt som å sette et rom fullt av aper til å skrive en bra "bank bank"-vits. En sjelden gang i blant må det vel skje? Derfor tar vi et nytt dykk i det bunnløse hvelvet deres, og håper å kunne styre mellom all elendigheten til vi finner noe verdt å merke 'KULT'. Here goes nothing:

.

Aztec Rex (2007)

/images/upload/files/610/054/21854/01

Plottet: Hernán Cortés og conquistadorene hans blir sendt på oppdrag i Mexico, men blir pinlig fort tatt til fange av en aztek stamme som ofrer mennesker til det de kaller "tordenøglen". Beistet viser seg å være en clip art gif av en Tyrannosaurus Rex, som på en eller annen måte har klart å holde seg skjult for menneskeheten sammen med kompisen sin i mange millioner år, til tross for deres konstante tramping og brøling rundt i jungelen. Spanjolene inngår en avtale med aztekerne, og lover å drepe dinosaurene i bytte mot friheten sin. Litt svik, drama og noen monstersnacks senere, står helten seirende igjen med aztekbaben underdanig ved sin side. Hipp hurra!

Vurdering: Hvor skal man begynne? Språket veksler mellom skjakkjørte forsøk på fancy engelsk og New York-dialekt ("I ain't done nothin' wither thou sayest" og ting i den duren). I en av hovedrollene finner vi han talentløse fyren fra Beverly Hills 901234567, iført en bak-fram parykk på snei, og en overspillende kar som slår superheltpositurer for hver setning han lirer av seg en replikk. Nå hadde riktignok Jurassic Park et litt større budsjett enn denne, men til tross for 14 års mellomrom, er det fremdeles som å sammenligne grafikken mellom Pong og Destiny. Nei, hold dere heller til noe som ikke trenger digitale effekter, SyFy. Og kanskje stumfilmer ikke hadde vært en dum idé...?

Dom: Kalkunosaurus Rex

.

Aladdin and the Death Lamp (2012)

/images/upload/files/610/054/21854/02

Plottet: Indiana Jo- øh, jeg mener, Aladdin finner en mystisk bok som leder ham og vennene hans til en innsjø hvor de finner en oljelampe. I stedet for en masete, blå stand-up komiker, spretter det ut en skikkelig stygg jævel som tilsynelatende skjenker innehaveren av lampen alt det han måtte ønske seg. Noe som frister en lokal gangster til å stjele den. Men, når solen går ned, blir monsteret lei, og bestemmer seg for at det er gøyere å fly rundt og drepe folk. Nå må Aladdin finne en annen relikvie som skal kunne kontrollere ånden, og sende den tilbake igjen i lampen. Men, siden alle i filmen er komplette idioter, er det selvsagt lettere sagt enn gjort.

Vurdering: Dette er en av SyFys mange Indiana Jones kloner, og kunne helt sikkert fungert som lett underholdning om det hadde blitt gjort riktig. En skrekkversjon av lampemyten hadde vært kult, men denne er verken skummel eller noe særlig actionfylt, selv om den prøver hardt. Plottet minner om de TV-seriene om Sinbad, Xena og Herkules, men havner til og med i deres skygge, og det sier litt om kvaliteten. Skuespillet og effektene er hakket bedre enn i forrige film, men ender fremdeles opp med å være en fullstendig bortkastet sjanse til å gjøre noe interessant.

Dom: Skulle ønske den ikke var en kalkun

.

Lightspeed (2006)

/images/upload/files/610/054/21854/03

Plottet: Agenten Daniel Leight (jepp) blir angrepet av en snodig karakter ved navn Python, og får deretter en eksploderende bygning oppå seg. Han overlever selvsagt, og ved hjelp av en operasjon og litt strålebehandling, blir han en superhelt. Han kan plutselig løpe kjempefort og er sinnsykt flink til å slåss (vel, bortsett fra når han absolutt ikke er det), og bestemmer seg for å bruke kreftene til å fakke Python. Skurken viser seg selvsagt å være hans beste venn, som han trodde døde i en brann på laboratoriet sitt. Ulykken gjorde at han ble til en slangemann, og av en eller annen grunn også ble en psykopatisk morder og terrorist. Fordi, hvorfor ikke?

Vurdering: Lightspeed er en av Stan Lee og Marvels mindre kjente kreasjoner, kanskje fordi serien ligner stygt mye på DC Comics sin The Flash. Det betyr selvsagt ikke at dette ikke kunne blitt en bra film, men det er den absolutt ikke. Den er et pinlig dårlig virrvarr av plotthull og motsigelser. Her har vi en småkorpulent superhelt med blank isse i kroppsdekkende kondomdrakt som hele tiden må drikke energidrikker fordi han har så høy metabolisme. Virkelighetsnært, ikke sant? Ja, fordi om man brenner en slange og et menneske i nærheten av hverandre, så blir jo det til en slangemann...

Dom: Kalkunbajs!

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning