øresus:

Iced Earth - Dystopia

Schaffer & Co. slår til igjen!

Publisert Oppdatert

Med en blodfersk vokalist i rankene, kan Iced Earths siste ytring 'Dystopia' være bandets retur til god, gammel form...


Iced Earth har alltid hatt en ustabil oppstilling, folk kommer like fort inn i rankene som de forsvinner ut igjen. Likevel har de klart å levere en jevn strøm med solide album. Selv om de siste platene deres ikke har nådd helt opp til listen de la med mesterverk som 'Night of the Stormrider' og 'Burnt Offerings', så har de heller ikke laget dårlig musikk. Likevel har vi ventet en stund på noe som kan ta pusten fra oss...


Oppstillingen:
Stu Block - Vokal
Jon Schaffer - Gitar, vokal
Troy Seele - Gitar
Freddy Vidales - Bass
Brent Smedley - Trommer


Sporene:
1. Dystopia
2. Anthem
3. Boiling Point
4. Anguish of Youth
5. V
6. Dark City
7. Equilibrium
8. Days of Rage
9. End of Innocence
10. Tragedy and Triumph

Førsteinntrykk
Vi er alltid skeptiske når gamle helter rekrutterer ferske vokalister, men Stu Block har en fantastisk sterk stemme som sømløst lapper musikken sammen! Det virker også som om Schaffer har hatt godt av å lage musikk uten å la seg styre for mye av konsepter. Selv om 'Dystopia' ikke virker så altfor spennende etter første lytt, er det likevel oppløftende og hysterisk fengende!


Noe for enhver
Det er stor variasjon i låtene her, fra de viltre galoppene 'Boiling Point' og 'Days of Rage', til den deilig melodiøse 'Anthem' og power ballade-aktige 'Anguish of Youth'. 'Dystopia' føles som en hyllest av bandets egen karriere, uten at de spiller for mye på gamle strenger. Alt virker ferskt og nytt, men man hører tydelige spor fra fortiden gjennom hele platen.


Store talenter
Høvdingen er som vanlig stødig som et atomur på gitaren, men resten av bandet klarer også å henge med i svingene når han drar på. Trommisen Smedley pynter stadig på rytmene med små, spennende detaljer, og har mye å si for at musikken ikke stagnerer. La oss heller ikke glemme den nye vokalisten, som skal ha mye av æren for det fantastiske sluttresultatet!

Dette er etter vår mening det beste Iced Earth har kommet med siden 'Horror Show', og det er bare å bøye seg i støvet...

9 av 10 konger!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning