enn du, da?

Hvordan vinne en krangel!

6 billige triks for å gi motstanderen en verbal finger i øyet

Publisert Oppdatert

Noen ganger havner man i krangler som er like enkle å vinne som norsk VM-gull i fotball. Men baile ut? ALDRI!

Det er når følelsen av at argumentene skylles bort som et kjønnshår fra et urinal man virkelig føler at man lever. Men i stedet for å si "Jooa, du har kanskje rett i det. La meg spandere en øl, så glemmer vi det hele", vil de fleste av oss heller lade kanonene med spurv og fyre løs.

Men når mudrete logikk, stråmann-argumentasjon og beskyldninger om det moderlige opphavets promiskuitet ikke når frem, hva gjør du da?

Her er seks tips som garantert vil gi deg rett.
Okay. Kanskje ikke rett, men du vil i det minste vinne krangelen.

1 Gjør det personlig - motsatt vei.

Det enkleste i verden er å anklage motstanderen din for å ha klumpfot og dårlig ånde - noe som strengt tatt ikke er vesentlig i en diskusjon om bensinpriser. Det fungerer bedre om du plutselig bryter ut "Du har aldri likt meg, du!" Det vil sannsynligvis være veldig forvirrende og du vil få tid til å samle tankene. Skulle det mot formodning stemme, har dere plutselig et annet tema som tar bort oppmerksomheten fra det dere kranglet om.

2 Ekspertmodus:

Ingenting sinnasnurper sammen ringmuskelen med større kraft enn en skikkelig besserwisser. Spesielt når kildene dine uten unntak er Wikipedia og www.answers.com. Skulle du havne i klinsj med reell utdannelse innen temaet, fnys og spør når han tok eksamen. Himle så med øynene og si at det tross alt har skjedd ting siden den gang.

 (By ²°¹°° [Public domain], via Wikimedia Commons) Og skulle alt annet feile, så utfordre vedkommende til håndbak. (Wikimedia commons)


3 Dra alle over en kam.
Noen pleier å dra rasekortet og feministkortet. Men hvorfor ikke komme motstanderen i forkjøpet? Dra kortet mot vedkommende. Når du føler deg på vikende front, så klem til med en skikkelig "Det sier du kun fordi du er jente / muslim / trønder / syklist" Enhver setning du kan begynne med "Sånne som deg", er verdt sin vekt i krugerrand.

4 Krangle i spørsmålsform.
Ingenting får motstanderen mer irritert enn at du aldri kommer med et synspunkt, bare stiller spørsmål ved hans eller hennes meninger. Still bare spørsmål på spørsmål, til motstanderen er malt til beinmel. Slik gjør du det:
1. Gjenta det siste vedkommende i spørsmålsform.
2. Legg til "Hvorfor det?"
3. Gjenta til aneurismen setter inn.

5 Referér til Hitler.
Hørt om Godwins Lov? Den sier at jo lenger en diskusjon foregår, jo større er sjansen til at en stuttvokst østerriker vil dras inn i samtalen. Her er det ikke nødvendigvis så nøye med relevans: I en diskusjon om PETA og dyrebeskyttelsen, kan du klinke til med
Du: "Vet du hvem som også likte hamstere? Hitler"
Motstander: "Hva har DET med saken å gjøre?!"
Du: "Ja, jeg tenkte nok du ville glatte over det, ja... Nazist..."


6 Ovenfra og ned:

Skulle alle disse triksene feile, har du fortsatt en kule igjen i seksløperen. Denne bør kun brukes dersom du har dårlig dømmekraft og godt grokjøtt. Legg hodet på skakke, smil ditt mest overbærende smil og si "Du er så søt når du er sint". Legg på en liten go´blunk, og se gnistene fly.

Åååå, så kranglevoren da...  (via wikimedia commons)
Åååå, så kranglevoren da... (via wikimedia commons)

Følger du disse tipsene, trenger du aldri mer bekymre deg om å spandere øl på vedkommende igjen.

Noen andre tips i folkeopplysningens tegn? Legg de i kommentarfeltet, da vel!

MER MORO:
Hvordan overleve første møte med svigers:
Det er en grunn til at det finnes svigermorvitser...

Idiotens guide til nettpoker:
Vi har hørt at folk faktisk har vunnet penger etter å følge disse tipsene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning