Hva feiler det Arjen Robben?

Etter Champions League-finalen og kampen mot Danmark må det være lov å spørre: Hva feiler det Arjen Robben?

Publisert Oppdatert

Vanligvis er det forbundet med noe positivt at stjerner spiller fotball som om de var barn, men ikke i tilfellet Arjen Robben.


Totalmagi
Som mange andre har jeg en forkjærlighet for Nederlands måte å spille fotball på. Da holder vi selvfølgelig VM-finalen mot Spania utenfor, og tenker i stedet på den gjennomført vakre totalfotballen de kan spille når de gidder. Nettopp innstillingen, eller mangelen på sådan, til de nederlandske spillerne, er det som av og til kan tære på forholdet. Og den beste spilleren, med den verste innstillingen, heter Arjen Robben.


- Hvis det hadde vært meg som var alene med keeper der
Det er alltid lett å sitte i sofaen og si hvordan man selv ville spilt. Når vi kommer med slike utsagn forutsetter vi alltid at vi kunne tatt våre egne slappe personligheter, og slengt dem inn i den topptrente, gjennomseriøse kroppen til en av verdens beste fotballspillere. Merk at toppspillerne er mennesker som har tilbragt hele oppveksten med en fotball i beina, mens vi andre gjorde ting som å flørtebanke jentene i klassen, drikke øl med nesa og sykle ned akebakken midtvinters.


Likevel:
Hvis jeg hadde vært Arjen Robben, så hadde jeg sett meg i speilet og vært misfornøyd med det jeg så. Fordi jeg hadde sett en mann som ikke lenger spiller fotball, han spiller bare ego. Hadde jeg vært Arjen Robben hadde jeg skammet meg over at jeg ikke gir ballen til bedre plasserte lagkamerater, som på toppen av det hele er like ekstremt gode som meg. Jeg hadde skammet meg over at jeg gjør det samme hver gang jeg får ballen, skjærer inn fra høyre og skyter 20 meter over med venstre, uten at jeg engang gidder å kikke unnskyldende bort på van Persie, som hadde en halv banehalvdel for seg selv. Jeg hadde vært så flau over alle de dårlige valgene jeg har tatt på banen, at jeg hadde bedt om unnskyldning for det. Derfor hadde jeg ikke vært en god fotballspiller om jeg hadde vært Robben. Mitt manglende ego (På banen vel og merke!) hadde ført til at jeg aldri ble den ekstreme eneren som Arjen Robben tross alt er.


Sofatreneren
For mange av oss er det derfor mye lettere å si hva vi hadde gjort som trener. Siden vi da ikke hadde trengt å foredle et ekstremt talent, men bare hatt rikelig med intelligens. (Jeg har kanskje ikke overflod av det heller, men jeg har i hvert fall mer intelligens enn talent!) Hadde jeg vært treneren hans hadde jeg satt Robben på venstrekanten, for å tvinge frem flere innlegg og færre skudd fra venstrebeinet hans. Da hadde jeg kanskje også tvunget frem en overgangssøknad eller sutring til media, men laget ville antakelig blitt bedre av det.


Barnestjerna
Jada, jeg er klar over det. I neste kamp kommer Arjen Robben til å skjære inn fra høyre og banke ballen i krysset fra 25 meter, med venstre. Da vil kanskje mange mene at denne teksten er meningsløs , men jeg vil fortsatt stå på mitt. Det er ikke effektiviteten ved spillet til Robben jeg reagerer på, selv om den er ille nok: Scorer han hat-trick i neste kamp vil han fortsatt ha en middelmådig skudd/mål ratio i EM. Det jeg reagerer mest på, er at Robbens spillestil er så ekstremt umoden og umoderne. Det minner om den ene guttungen på løkka som var litt bedre enn de andre, men ikke så god som han selv trodde, og langt i fra god nok til å rettferdiggjøre det ekstreme egoet sitt. Derfor må det være lov å forvente at Robben slår en pasning en gang i blant. Ikke fordi han ikke vil score, men fordi han først og fremst vil vinne.

Mer fotball:

Nok nå: Manchester United

Denne teksten vil du enten være ekstrem enig, eller ekstremt uenig i.


Kjærlighet ved første knottetackling

Les om en manns omvending fra Arsenal- til Mansfield-supporter....

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning